03 / 05 / 2024

Çankırı TCDD Müzesi son durum

Çankırı TCDD Müzesi son durum

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da TCDD’nin muhtelif kademelerinde çalışmış emekli personellerle bir araya gelerek TCDD Müzesi ile ilgili bilgi verdi.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

TOKİ, Çankırı kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan TOKİ, Çankırı Çerkeş'te 134 konutluk kentsel dönüşüm projesi inşa edecek.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Afyon Müzesi inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı! Yeni bir ihale daha yapıldı!

2011 yılında temeli atılan ve ancak 10 yıldır bitirilemeyen Afyon Müzesi için yeni ihale yapıldı. İhaleyi 50 milyon 555 bin TL bedelle daha önceden inşaatı yarım bırakan Kançul İnşaat firması aldı.

TOKİ Çankırı Çerkeş 160 konut ihalesi 16 Kasım'da!

Çankırı İli Çerkeş İlçesi 160 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (e-ihale) ihalesi 16 Kasım 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Çankırı'ya 160 yeni konut müjdesi!

Çankırı İli Çerkeş İlçesi 160 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (e-ihale) ihalesi 16 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Çankırı'da 1 milyon liraya restore edilen müzenin temeli çöktü!

Çankırı'da üç yıl önce 1 milyon TL harcanarak müzeye çevrilen tarihi binanın temellerinde çökme meydana geldi. Müze süresiz olarak kapatıldı. 

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

Çankırı TCDD Müzesi son durum Haberi

Çankırı TCDD Müzesi son durum


Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  Çankırı’da TCDD’nin muhtelif kademelerinde çalışmış emekli personellerle ile bir araya geldi. Toplantıda; şehrin yakın geçmişinde önemli bir yeri olan demiryolu çalışanlarının katkıları ile gerçekleşecek TCDD Müzesi görüşüldü.


Daha önce yanarak yok olma durumuna gelen cer atölyesi, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleri ile uygulama projesi hazırlık çalışmaları devam eden TCDD Dönüşüm Projesi içerisinde aslına uygun bir şekilde yapılandırılarak açık ve kapalı müze olarak kullanılacak.


“Çankırı’nın birçok insanının kursağında demiryolunun ekmeği vardır.” diyerek konuşmasına giriş yapan Çankırı Belediye Başkanı Dinç, “Rahmetli babam da demiryolu çalışanıydı. Babama sefer tası ile çok yemek taşıdım. Biz de kara trenden, demiryolundan gelen ekmekle büyüdük. Şimdi de bu şehrin Belediye Başkanı olarak bu konuda da vefamı göstermek istiyorum. Demiryolu bu şehrin hafızasıdır. Demiryolu,...