04 / 05 / 2024

Çapa dönüşüm eylemi

Çapa dönüşüm eylemi

İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, hastanenin bir an önce yerinde dönüşmesi için eylem yaptı.

Fikirtepelilerden kentsel dönüşüm eylemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümleri tek tek çözülürken, yine mağdur haberleri gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylem yaptı.

Kanarya Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm eylemi!

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinin Kanarya Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm eylemi gerçekleştirdi.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Avcılar için İBB İmar Komisyonu’ndan hala haber çıkmadı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etti...

Fikirtepe mağdurlarından dönüşüm eylemi!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün Kadıköy Rıhtım'da bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Çapa’da yerinde dönüşüm eylemi!

İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, hastanenin bir an önce yerinde dönüşmesi için eylem yaptı.

Armutlu'da dönüşüm eylemi!

Afet Riskli Alan olarak ilan edilen Küçük ve Büyük Armutlu mahallerinde yaşayan mahalleli dönüşüm istemedikleri için eylem yaptı.

Osmangazi'de kentsel dönüşüm eylemi!

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm alanında evleri bulunan ve eylem yapan vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı.

Çiğli'de kentsel dönüşüm eylemi yapıldı!

Çiğli ilçesi Ataşehir Mahallesi'nde belediyenin kentsel dönüşüm projesine karşı çıkan mahalleli haziran ayı meclis toplantısı öncesi, belediye binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Müteahhitler kentsel dönüşüm yapmalı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüme atanan Hasan Alan'ı ziyaret etti. Ziyarette görüşülen ana konu, kentsel dönüşüm oldu.

Müteahhitler kentsel dönüşüm istiyor!

Gaziantep inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını önemsediklerini ancak kentsel dönüşümün sağlıklı bir zeminde yürümesi için müteahhitlerin de aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyled

Kartal'da yerinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kartal Belediyesi tarafından uygulamaya konan “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmalarının bir yenisi daha Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla; Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi Çapa Sokak da yapıldı.

Kartal'da yarın yerinde dönüşüm kapsamında yıkım töreni gerçekleşecek!

Yakacık Çarşı Mahallesi, Çapa Sokak’ta 2 bloklu 17 daireli Subay Evleri Sitesi’nin yerinde ve deprem dönüşüm kapsamındaki yıkım töreni 1 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 13:30’da yapılacak.

Narlıdere Belediyesi'nin imar planları ve dönüşüm projeleri protesto edildi!

Narlıdere Belediyesi'nin talebi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla "Riskli Alan' ilan edilen dört mahalledeki kentsel dönüşüm sürecinde tartışma çıktı.Topluluk, Başkan Batur gelene kadar ayrılmayacaklarını belirterek oturma eylemi yaptı.

Çapa dönüşüm eylemi Haberi

Çapa dönüşüm eylemi

İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen öğretim üyeleri, uzmanlar, asistanlar, öğrenciler ve sağlık çalışanları hastanenin bir an önce yerinde dönüştürülmesini talep etti.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk “Depremde can güvenliğimizin olmadığını, özellikle depremlerde sağlık hizmeti vermesi gereken kurumların bile aslında depreme hazır olmadığını gördük” dedi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise “Sıva döküldü ve gerçekle yüzleştik. Onlarca yıldır riskli ve çok riskli binalarda eğitim vermişiz. Onlarca yıldır hem bizim hem öğrencilerimizin hem de hastalarımızın hayatı pamuk ipliğine bağlıymış” dedi.

Yeniden inşa sürecinin İstanbul Tıp ve Dişhekimliği fakültelerinin eğitim ve hizmet bütünlüğünü koruyarak hayata geçirilmesini istediklerini söyleyen Prof. Dr. Saip, “Depremde hasar gören fakülte binalarımız hızla ve yerinde yapılanmalı. Depremi fırsata çevirerek...