25 / 05 / 2024

Çapak Koyu termik santral

Çapak Koyu termik santral

Daha önce defalarca durdurulan, Gömü ve Tarlaağzı köylerindeki Çapak Koyu’nda kurulacak termik santrala görüş ve önerileri alma dönemi işlemeye başladı. CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya ‘soru işaretleri’ni Meclis’e taşıdı.

Alstom, Zetes-3 Termik Santrali’ne 400 kV gaz-yalıtımlı trafo merkezi sağlayacak!

Alstom, 2 x 700 MW ’ lık Zetes - 3 Termik Santrali’nin enterkonnekte sisteme bağlantısını sağlamak için Eren Enerji Endüstrisi A.Ş. ile sözleşme imzaladı...

Orhaneli termik santrali özelleştirilecek!

ÖYK, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Orhaneli Termik Santralinin özelleştirme programına alınmasına karar verdi. ÖYK'nin bazı özelleştirmeler, çevre düzeni değişiklikleri ile nazım ve uygulama imar planlarına ilişkin kararlar yayınlandı.

Soma A Termik Santrali özelleşmiyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Soma A Termik Santrali’ ni özelleştirme kapsamından çıkarırken, Tunçbilek Santrali ve Bursa Linyit’ in taşınmazları ve iki maden sahası kapsam içine aldı...

Soma A Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı!

Resmi Gazete ’nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖYK kararına göre, ÖYK ’nın 30 Mayıs 2003 tarihli kararıyla kapsama alınan Soma A Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı.

ÖİB, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerini 2016'nın sonuna kadar özelleştirecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tunçbilek Termik Santrali, Orhaneli Termik Santrali ve Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan maden sahası için özelleştirme kararı aldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

ÖYK'den Yatağan Termik Santrali'nin satışına onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Yatağan Termik Santrali'nin 1 milyar 91 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladı.

Aksa Enerji Kıyıköy Termik Santrali kısmi geçici kabulünü yayınladı!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Kıyıköy Termik Santrali kısmi geçici kabulünü yayınladı.

Yatağan Termik Santrali'nin Elsan'a satışına onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Yatağan Termik Santrali'nin 1 milyar 91 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladı.

Yatağan Termik Santrali'nin satışı onaylandı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Yatağan Termik Santrali'nin 1 milyar 91 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladı.

Bursa İl Başkanlığı Demirtaş termik santrali için rapor yayınladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı Teknik Komisyonu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ne (DOSAB) kurulması planlanan 49,9 MW'lık termik santral hakkındaki ön değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Yatağan Termik Santrali ihalesi sonucu açıklandı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Yatağan Termik Santrali ihalesinin sonuçları açıklandı. Yatağan Termik Santrali'ne en yüksek teklifi veren şirket, 1 milyar 91 milyon Dolar ile Elsan Elektrik oldu. İkinci en büyük teklif ise Alsim Alarko'dan geldi...

Termik santralin atık külünden inşaat malzemesi yapıldı!

Çanakkale'de bir grup bilim insanı, termik santralinin atık külünden, "tuğlaya göre daha hafif, deprem anında insanlar ve eşyalara daha az zarar vereceği" öngörülen gaz beton yapı malzemesi üretti.

Afşin-Elbistan bölgesindeki termik santrallere yabancı ülkelerden ilgi büyük!

Afşin-Elbistan bölgesinde yaklaşık 4,5 milyar tonluk linyit kömürünün 8 bin megavatlık güce sahip C,D ve E termik santrallerinin kurulumunu öngören dev enerji yatırımına yabancı ülkelerin ilgisi sürüyor.

Çapak Koyu termik santral Haberi

Çapak Koyu termik santral


Doğaya, turizme büyük darbe vuracağı gerekçesiyle daha önce defalarca durdurulan, Amasralıların ve çevrecilerin büyük tepki gösterdiği termik santralda yeniden düğmeğe basıldı.


ÇED raporu 10 günlüğüne yeniden ilana çıkarıldı, Gömü ve Tarlaağzı köylerindeki Çapak Koyu’nda kurulacak termik santrala görüş ve önerileri alma dönemi işlemeye başladı. CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya ‘soru işaretleri’ni Meclis’e taşıdı.


UNESCO’nun Dünya Mirası geçici listesinde adaylık dosyasına kabul edilen Bartın’ın Amasra ilçesinde termik santral mücadelesi yeni bir aşamaya girdi. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, daha önce defalarca durdurulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin tekrar başlatılarak raporun ilana çıkmasıyla ilgili soru işaretlerini Meclis gündemine taşıdı. Fatih Sultan Mehmed’in, “Lala Çeşm-i Cihan bu mu ola” sözleri nedeniyle turistik olarak ‘Çeşmi Cihan Amasra’ adıyla bilinen ilçede, çevreciler 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde...