06 / 05 / 2024

Çapakçur Vadisi kentsel tasarım ödülü

Çapakçur Vadisi kentsel tasarım ödülü

Bingöl Belediyesi proje ekibi tarafından hazırlanan Çapakçur Vadisi Projesi, Özel Kalem Dergisi'nin geleneksel olarak düzenlediği 7. yerel yönetim ödüllerinde kentsel tasarım projesi ödülüne layık görüldü.

Tatil Vadisi Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Tatil Vadisi Turizm Limited Şirketi Ataşehir’de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Öztüre ile Osman Uğur Tatlıdil ortaklığı ile kuruldu.

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bingöl Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bingöl Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

İzmir'deki kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde İzmir'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı.

Uğur İbrahim Altay: Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümü Konya'da!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında bilgi paylaştı. 

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Uğur Bulut: Deprem değil, çürük yapılar öldürüyor!

Keçiören Belediyesi Kaymakamı Uğur Bulut, İzmir'deki deprem sonrasında açıklamalarda bulundu. Bulut, ''Deprem öldürmüyor, çürük yapılar öldürüyor. Özellikle deprem bölgelerindeki kentsel dönüşümleri ivedilikle yapmalıyız'' dedi.

Narlıdere kentsel dönüşümle yeniden doğacak!

İzmir Narlıdere yeniden doğuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığı Narlıdere'ye yemyeşil bir spor vadisi ve metro geliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,"Önümüzdeki iki yılda alt yapı ve projeleri bitireceğiz" dedi...

Alanya Mahmutlar'da kentsel dönüşüm krizi!

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm krizi sürüyor. Mağdur olduklarını söyleyen Aşur Bal, Alanya Belediyesi’nin siyasi çıkarlar kapsamında davrandığını ortaya çıkardı.

Gemlik'te kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu!

Bursa Gemlik Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; “kentsel dönüşüm müdürlüğünü kurduk” dedi.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Çapakçur Vadisi kentsel tasarım ödülü Haberi

Çapakçur Vadisi kentsel tasarım ödülü

Türkiye'nin yerel yönetimler Oscar'ları olarak bilinen Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen 7. yerel yönetim ödülleri töreni İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'ndeki Süleyman Demir el salonunda yapıldı. Bingöl Belediyesi Çapakçur Vadisi Projesi ile kentsel tasarım kategorisinde yılın belediyesi seçildi. 14 farklı kategoride ödülün sahiplerini bulduğu törende kentsel tasarım kategorisinde Çapakçur Vadisi Projesi ile Belediye Başkanı Yücel Barakazi, şehrin kalkınmasına ve yeniden tasarlanmasına yön veren çalışmalarından dolayı ödüle layık görüldü. 


Toplam 19 ödülün verildiği törende konuşan Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri kurucusu Erengül Bilenser, "Güzel bir Türkiye, güzel işler yapmaya kendilerini adamış yerel yöneticilerle mümkün, biliyoruz. Yerel yöneticilerimizi alkışlamaktan ve Türkiye adına onlara teşekkür etmekten onur duyuyoruz" dedi. 


İddialı proje Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise, "Kentlerin gelişimi, kentsel ihtiyaçlarının ve yaşamsal...