19 / 05 / 2024

Cape Town protesto

Cape Town protesto

Müslümanlar, tarihi mahallelerini, kentsel dönüşüme karşı korumak için Cape Town'da protesto gösterisi düzenledi...

Cape Town'daki Nur'ul Hamidiye Camisi restore edildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentindeki Nur'ul Hamidiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

Güney Afrikalı Müslümanlardan kentsel dönüşüm protestosu!

Müslümanlar, tarihi mahallelerini, kentsel dönüşüme karşı korumak için Cape Town'da protesto gösterisi düzenledi...

İzmir, Tasarım Başkenti Cape Town ile işbirliği protokolü imzaladı!

Endüstriyel Tasarım Toplulukları Uluslararası Konseyi tarafından “2014 Dünya Tasarım Başkenti” olarak seçilen Güney Afrika’nın başkenti olan 3.5 milyon nüfusa sahip Cape Town, İzmir ile işbirliği protokolü imzaladı.

Özyurtlar N Town Esenyurt!

Konutların 159 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu Özyurtlar N Town Esenyurt projesinde banka kredili ve peşin ödemelere özel yüzde 10 indirim imkanı sunuluyor...

İksir Resort Town’da, Temmuz'da aktivite dolu bir yaz kampı!

Doğanın kucağında aktivite dolu Yaz kampının birinci dönemi Haziran ayı içinde yapıldı. İksir Resort Town’dan, çocuklara 7 gece 8 gün olarak organize edilen Yaz Kampı süresince harika bir tatil hediyesi var.

Dream Town projesinin satış ofisine "sıramatik cihazı" yerleştirildi!

Ulusal ve uluslararası projelere imza atan Halil Avcı İnşaat, Adana' daki 550 konutluk Dream Town projesinin satış ofisine gelen yoğun talep nedeniyle "sıramatik cihazı" yerleştirdi...

Yoğun ilgi gören Dream Town projesinde yeni uygulama!

Dream Town projesinin satış ofisine yoğun talep nedeniyle sıramatik cihazı yerleştirildi. Bankalarda olduğu gibi önce sıra numarası alan daha sonra çay ve diğer ikramlarla sıralarının gelmesini bekleyen alıcılar oldukça memnunlar.

Kayaşehir TOKİ konutlarındaki yüksek aidat artışı protesto edildi!

Kayaşehir TOKİ konutlarında oturan site sakinleri, yüksek aidat artışını protesto ederek eylem yaptı. Protesto sırasında ‘provokatörlere uymayın’ anonsu yapan site görevlileri ile eylemciler arasında gergin anlar yaşandı...

İksir Resort Town hayalinizdeki hobi bahçesini sunuyor!

Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası tarafından, aileniz için ayrılan bahçedeki bölüme; maydanoz, roka, tere, kabak, bamya veya fasulye gibi mevsim sebzelerini ekebilir, domates, biber, patlıcan dikebilirsiniz.

İksir Resort Town özel gün ve geceler içni hizmet veriyor!

İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nda, 26 Nisan Cumartesi günü ‘Kars Dostluk Şöleni Gecesi’ düzenleniyor. Gece boyunca, Karslı ekiplerden Kars müzikleri ve folkloru ile coşku dolu bir eğlence sizleri bekliyor.

İksir Resort Town 8 Mart paketlerini tüketicilere sunuyor!

İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası, kadınların kazanımı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel, Kadınlar için yaşam İksir’li ve eğlence dolu bir gün hazırladı.

Bersoy Town Residence'ta 85 bin liraya 1+1! Yeni proje!

Bersoy Town Residence'ta fiyatlar 85 bin liradan başlıyor. Temmuz 2014'te sahiplerine teslim edilecek olan projede 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor...

Kuzey Ormanları Savunması, 3. Köprü ve 3. Havalimanı projelerini protesto etti!

Kuzey Ormanları Savunması ile 3. Köprü ve 3. Havalimanı projelerinin etkilediği köylerden yurttaşlar, 3. Havalimanı projesini üstlenen Cengiz İnşaat, Kolin İnşaat, Limak İnşaat, Kalyon İnşaat ve Mapa İnşaat'ı protesto etti.

Cape Town protesto Haberi

Cape Town protesto

Güney Afrikalı Müslümanlar, tarihi mahallelerini, kentsel dönüşüme karşı korumak için Cape Town'da protesto gösterisi düzenledi.

Mahalle sakinleri Bo-Kaap Mahallesi'nde inşaat halindeki bir binanın önünde toplandı ve belediyenin kendilerine ev yapmaları için söz verdiği arsaların müteahhitlere satılmasına tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kentsel dönüşüm eylemcileri, boş arsaların zengin müteahhitlere satılmasının ve bölge mimarisine aykırı binalar yapılmasının, bölgenin tarihi ve dini dokusunu bozduğunu savundu.

Mahalleli, tarihi ve kültürel miraslarına zarar veren yapıların durdurulması yönünde dövizler açtı ve bundan sonra mahallelerinde çarpık yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Mahallede sakinlerinden Shafeeqah Salie, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin tarihi ve kültürel geçmişine, ticari kaygılarla zarar verildiğini belirtti.

Salie, seslerini duyurmak için düzenli olarak protesto gösterisi düzenlediklerini ifade ederek, "Belediyenin müteahhitlere sattığı arsalara plansız bir şekilde...