15 / 05 / 2024

Carette kaplumbağalar ölüyor

Carette kaplumbağalar ölüyor

Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Sülüklü kumsalı birkaç ay öncesine kadar yaşam alanlarından biriydi. Ancak plansız turizm ve denetimsiz alan kullanımı yüzünden Sülüklü kumsalı artık carettalar için adeta katliam alanı oldu.

Meksika'daki otel projesine deniz kaplumbağaları için onay verilmedi!

Meksika'da 23 bina ve yapay bir göl ile 520 odalı otel inşa edilmesine deniz kaplumbağaları sebebiyle onay verilmedi.

Gaziantep Beybahçe Mahallesi’nde zarar gören binalar onarılıyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yer alan Beybahçe Mahallesi’nde bombalı saldırının yaşandığı mahallede şarapnel parçalarının izleri, sıva yapılarak kapatılıyor.

35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de!

35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumunda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağılışları, fizyolojileri ve genetikleri gibi konular ele alınacak.35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de yapılacak.

Antalya'da plansız turizm yüzünden sahildeki Carette kaplumbağalar ölüyor!

Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Sülüklü kumsalı birkaç ay öncesine kadar yaşam alanlarından biriydi. Ancak plansız turizm ve denetimsiz alan kullanımı yüzünden Sülüklü kumsalı artık carettalar için adeta katliam alanı oldu.

İztuzu'nda kaplumbağalar 332 yuva yaptı!

Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarındaki Akdeniz'in en önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanlarından İztuzu kumsalında bu yıl deniz ve Nil kaplumbağalarının yuva sayısı 332 olarak belirlendi

Antyalya'da tarihi düğmeli evlerin antika değeri taşıyan parçaları sökülüyor!

Antalya'nın Akseki ilçesinde ilgisizlik nedeniyle yok olmaya yüz tutan tarihi düğmeli evlerde bulunan, antika değeri taşıyan parçalar, yerlerinden sökülerek talan ediliyor. İşlemeli gömme dolaplarıyla dikkat çeken evler bir bir yıkılıyor.

AGT, Antalya Otel Ekipmanları Fuarı'na katılıyor!

Türkiye'nin en büyük mobilya parçaları üreticilerinden biri olan AGT, uluslararası arenanın önde gelen otel zincirlerinin yöneticilerinin, mimarların ve sektör temsilcilerinin katılacağı fuara yine en yeni ürün grupları ile katılıyor.

Gezi Parkı'nın önündeki üstgeçit dökülüyor!

Burası İstanbul'un göbeği Taksim... Gezi Parkı'nın önündeki üstgeçit dökülüyor. Öyle ki kopan beton parçaları aşağıdan geçen araçların üstüne düşüyor. Yetkililer ise seyirci...

İzmir'de 'Lou Jain' adlı restoran ve gece kulübü açılıyor!

Cuma gecesi İzmir'de 'Lou Jain' adında yepyeni bir restoran ve gece kulübü açılıyor

Uplife Park'ta konut teslimleri başlıyor! 302 bin 400 TL'ye!

Uplife Park projesinde konut teslimleri önümüzdeki hafta başlıyor...

Abuja'da Türk Nil Üniversitesi açılıyor!

Türk iş adamları tarafından Nijerya'nın başkenti Abuja'da yaptırılan Nijerya Türk Nil Üniversitesi (NTNU), 9 Aralık'ta eğitime başlıyor

Rize'de 300 metrelik yaya üst geçiti yapılıyor!

Rize'de, altından bir cadde ile dört şeritli karayolu geçen yaklaşık 300 metrelik bir yaya üst geçiti yapılıyor

Kamudaki tüm ihaleler yabancılara açılıyor!

Kamu ihaleleri tümü yabancılara açılıyor, ihale mevzuatındaki istisnaların kapsamı daraltılıyor

Carette kaplumbağalar ölüyor Haberi

Carette kaplumbağalar ölüyor

Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Sülüklü kumsalı birkaç ay öncesine kadar yaşam alanlarından biriydi. Ancak plansız turizm ve denetimsiz alan kullanımı yüzünden Sülüklü kumsalı artık carettalar için adeta katliam alanı oldu. Nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan caretta yavruları Sülüklü kumsalından denize ulaşamadan feci şekilde can veriyor. Geçmişte koruma altına alman ancak bugün koruma tabelalarının dikildiği yerde yoğun bir kullanım baskısı olduğu gözleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel yapımı için tahsis edilen kumsaldaki yoğun inşaat faaliyetlerinin bir süre sonra yeniden başlayacağı...