07 / 05 / 2024

çarpık betonlaşma köy

çarpık betonlaşma köy

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Yılmaz, şehirlerdeki çirkinliğin köylerde de yaygınlaşacağını belirtti...

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam! Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı! Acil bakın!

Mega kent İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam... Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı... Acil bakın...

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Deprem felaketlerinde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizin yeniden imarının bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, hala artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede bu sürecin nasıl işleyeceği şu sıralar en önemli gündem maddesi.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

Fikirtepe mağdurları Kadıköy'de basın açıklaması yapacak!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar bugün Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklaması yapacak.

İzmir çarpık yapılaşmadan kurtulacak!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci, İzmir'in 'çamur, çukur, çöp, çarpık yapılaşma' sorunlarından kurtulacağını söyledi...

Kadıköy'de korkunç olay! Binanın kolonları kaldırıma düştü!

Kadıköy'ün Caddebostan mahallesi Prof. Dr. Hulusi Behçet caddesinde yıkılan binanın ana kolonlarından biri kaldırıma düştü.

Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS şirketinin otel yapmak istediği Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı yapıldı.

Agora'yı kuşatan çarpık yapılar yıkıldı!

2 bin yıllık Agora'yı kuşatan çarpık yapılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak birer birer temizlendi.

çarpık betonlaşma köy Haberi

çarpık betonlaşma köy

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Kentleri, plansız projesiz konutlaşmadan kentsel dönüşüm projeleri ile kurtarmaya çalışırken, köylerin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, köylerle yaşayan insanların konut yapmadaki betonarme eğilimlerini iyi yönetemedikleri taktirde şehirlerdeki çirkinliğin buralarda da yaygınlaşacağını kaydetti. 


Köylerdeki çirkin betonlaşmanın önüne geçmek için bir dizi tedbirler ve yatırımlar yapılması gerektiğini bildiren Başkan Yılmaz, "İnsanları çok katlı kentsel yoğunluğun artırıldığı yerlerden kurtaracak çözümler aranmalı, sosyal ve teknik alt yapısı tamamlanmış, ekonomisi ve ulaşımı güçlendirilmiş yeni salanlar oluşturulmalıdır. Köylerimizin betonarme, çirkin sıvasız binalar ile çirkinleştirilmesi, şehirlerimizin çirkinleşmesi kadar önemlidir. 

Köylerimizde yöresel mimariyi öngören ve geleneksel yapı malzemelerini kullandırmayı özendirecek çalışmalar yapılmalıdır." şeklinde konuştu. 


Milat...