29 / 04 / 2024

Çarpık yapılaşmanın zararları

Çarpık yapılaşmanın zararları

TOKİ, yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği Siirtte bulunan Hz. Veysel Karani Türbesi ile Tillo'daki Mücahit Cami ve Şifa Kuyusu'nun etrafını çarpık yapılardan arındırarak yeni bir çevre düzenlemesi yapacak...

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü açıldı!

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü biraz daha açıldı. “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Munzur Vadisi'ndeki yapılaşmanın önünü açan projelere tepki!

Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin, Tunceli Munzur Vadisi'nde doğayı talan eden ve yapılaşmanın önünü açın projelerden vazgeçilmesi için çağrı yaptı. Çetin, Munzur'daki yapılaşmalara razı olmadıklarını belirtti...

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Şeker fabrikalarına ait arazilerde yapılaşmanın önü açıldı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerde bulunan şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, alışveriş merkezi gibi yapılaşmanın önünün açıldığını iddia etti.

Sit kullanımları yeniden belirlendi: Yapılaşmanın önü açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğal sit alanları için koruma ve kullanım koşullarını yeniden belirledi. Yapılan düzenlemedeki maddeler, nitelikli doğal koruma alanlarında adeta yapılaşmanın da önünü açtı.

İmar barışında doğru bilinen yanlışlar!

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve imar hatalarını düzeltmek için başlatılan imar barışı uygulamasında doğru bilinen birçok yanlış bulunuyor. İşte o haber...

Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanlarında, yaylalarda, koylarda, kıyılarda kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini söyleyerek, "Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz" dedi.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Çarpık yapılaşmanın zararları Haberi

Çarpık yapılaşmanın zararları

TOKİ, Siirt Valiliği ve Veysel Karani Belediyesi işbirliğinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle türbe nin etrafını saran yaklaşık 90 işyeri ile 80 konut yıkılacak. Bunun için acele kamulaştırma kararı alan TOKİ burada yeni bir çevre düzenlemesine gidecek ve 92 işyeri ile 100 araç kapasiteli otoparkın da bulunduğu yeni bir proje uygulayacak. TOKİ ayrıca proje alanına yakın bir bölgede konutu yıkılan vatandaşlara da yeni konutlar inşa etmeyi planlıyor.

Yenileme bitince türbe böyle...