21 / 05 / 2024

Çat Barajı

Çat Barajı

Adıyaman'nın Çelikhan ilçesi Çat Barajı kenarında bulunan ve Yüzen ada manzaralı olan Çırağan Sosyal tesisleri Halkın hizmetine girdi.

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Osmangazi Barajı için geri sayım başladı!

DSİ’nin 2015’te projesini çizdiği Şile Ağva yakınında yapılacak Osmangazi Barajı için yeni adım daha atıldı. 

İzmir Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa'da yapılması planlanan Yiğitler Barajı için temel atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Yiğitler Barajı'nın temeli bugün atılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kemalpaşalılara sözünü verdikleri Yiğitler Barajı'nın temelini bugün atıyor.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Tokat Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan ve temeli 20 sene önce atılan Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Danıştay'dan Melet Irmağı’na yapılacak ek baraj için karar çıktı!

Danıştay, Ordu İdare Mahkemesinin kararını onayarak ek atık barajının Çevre Etki Değerlendirmesine tabi olması gerektiğine oybirliğiyle karar verdi.

Adıyaman Çat Barajı Tüneli'nde inşaat başlıyor!

2004 yılında Çelikhan Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Mustafa Bulut’un gündeme getirdiği ve o günden bugüne kadar sürekli uğraş verilen Çat Barajı Sulama Tüneli’nde çalışmalar başlıyor.

İzmir Alionbaşı Barajı için imzalar atıldı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de yapılacak Alionbaşı Barajı proje yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında milli ekonomiye 16 milyon TL katkı sağlanacak.

Bingöl Pembelik Barajı ulaşım sorunu meclise taşındı!

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de inşa edilen baraj için taahhüt edilen köprünün halen yapılmamasına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Atıcı, hazırladığı soru önergesini Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Adıyaman Çırağan Sosyal tesisleri hizmete açıldı!

Adıyaman'nın Çelikhan ilçesi Çat Barajı kenarında bulunan ve Yüzen ada manzaralı olan Çırağan Sosyal tesisleri Halkın hizmetine girdi.

Çat Barajı Haberi

Çat Barajı

Çelikhan Kaymakamlığı tarafından yapılan ve İpek Yolu Kalkına Ajansı, Kültür Turizm Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı tarafından da desteklenen Çırağan Sosyal tesisleri, eşsiz manzarası ile Çelikhan, Adıyaman ve Malatya başta olmak üzere bölge halkına hizmet verecek.


Bünyesinde, Devlet Konuk evi, Kapalı Halı Saha, Düğün Salonu, Mesire alanı ve Restaurant’ı bulunan tesis Özel bir şirket tarafından  5 yıllığına  kiralandı.


Tesis bünyesinde sahilde yürüyüş, Futbol ve Voleybol müsabakaların yanında çocuk oyun grupları, dinlenme ve piknik yapmak için kamelyalar mevcut….


Yüzen ada manzaralı tesislerde Kış aylarında kar yağışının doyumsuz keyfi yaşanırken, Yaz aylarında ise serin havanın tadına varılacak.


Onlarca Izgara çeşidi ve yemek çeşitlerinin yanında Çat Barajından taze olarak getirilen Ala balığın tadına da varılacak.



Adıyaman...