04 / 10 / 2024

çatakdere köprüsü genişletme çalışmaları

çatakdere köprüsü genişletme çalışmaları

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, köprünün genişletilmesi için harekete geçti. Halihazırda genişliği 5 metre olan ve iki aracın yan yana geçemediği köprünün genişletilmesi için 7 bin 500 ton hafriyat kullanılıyor...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü için talimat verdi!

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemi ile gerçekleşen 140'ıncı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü için talimat verdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ayakların montajında sona yaklaşıldı!

Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Arıoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arıoğlu, köprünün ayaklarının montajının kritik bir süreç olduğunu söyledi.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde montaj işlemlerine geçildi!

Tamamlandığında dünyanın en geniş açıklıklı asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde ilk çelik şaftın montajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

'Osmangazi Köprüsü satılacak' iddiasına cevap!

Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ Üst Yöneticisi Yavuz Batum, Osmangazi Köprüsü'nün satılacağı iddialarına ilişkin dikkat çeken bir cevap verdi. 

İtalyanlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerini satıyor!

Astaldi’nin, Türk ortağı IC İçtaş ile beraber 2012'de işletme hakkını aldığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33 hissesini devretmek üzere olduğu açıklandı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde kule temel betonu atıldı!

Daelim-Limak- SK-Yapı Merkezi Ortak Girişimi tarafından 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifi ile kazanılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü açıldı!

Bursa’da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kaplıkaya Köprüsü'nü hizmete açtı.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü’nün genişletme çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 64 milyon TL sermaye ile açıldı.

Çanakkale 1915 Köprüsü için tören alanı hazırlanıyor!

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 18 Mart 2017 tarihinde yapılacak temel atma töreni için Lapseki'de geniş bir tören alanı inşa ediliyor.

çatakdere köprüsü genişletme çalışmaları Haberi

çatakdere köprüsü genişletme çalışmaları


Kayseri Talas Belediyesi, yukarı mahallelerden Çataktere'de mahalleye ana giriş yolundaki köprüyü genişletme çalışmalarında sona gelindi. 


Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, mezarlık yanındaki dik rampa ile mahalleye inilen yoldaki köprünün genişletilmesi için harekete geçti. Halihazırda genişliği 5 metre olan ve iki aracın yan yana geçemediği köprünün genişletilmesi için 7 bin 500 ton hafriyat kullanılıyor. 


Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Çatakdere'nin Kuruköprü mahallesinden girişindeki dik yokuşun başlangıcında bulunan dar köprünün trafiği zora soktuğunu söyledi. Başkan Yıldırım, köprünün iki aracın yan yana geçemeyecek kadar dar olduğunu belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla köprü yüksekliğinin 3 metreye çıkacağını ve genişliğin de 12 metre olacağını kaydetti. Böylelikle mahalleye yakışır bir giriş köprüsünün meydana geldiğini kaydeden Başkan Yıldırım, "Şuan ekiplerimiz köprü genişletme ve dolgu çalışmasını sürdürüyor....