30 / 04 / 2024

Çatalağzı Termik Santraline kimler teklif verdi

Çatalağzı Termik Santraline kimler teklif verdi

Özelleştirme idaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, söz konusu ihale için önyeterlilik ve teklif verme süresi önceki gün sona erdi. Çatalağzı Termik Santralı ile taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi için 5 şirket başvurdu.

1939'da Karadeniz Çatalağzı limanı 12 milyon liraya mal olacakmış!

Karadeniz'de inşa edilmesi planlanan Çatalağzı limanı için 12 milyon lira harcanmış. 1939'da Söz konusu proje için İngiliz Kredisi temin edilmiş...

Ankara Çayırhan B Termik Santrali imar planı askıda!

Ankara Çayırhan-B termik santraline ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Zonguldak Çatalağzı'ndaki yeni santrallere dur denilmeli!

8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde 3'ü çalışır vaziyette 7 termik santral projesi bulunuyor. Bölgeye 4 yeni santralin yapılacağının açıklanması tepki çekti.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

Zonguldak Çatalağzı'nda santral sayısı 7'ye yükselecek!

Zonguldak'ın 8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde, halen üç termik santral faaliyet gösterirken, tamamlanma ve ÇED sürecinde olan projelerle birlikte kömürle çalışan santral sayısı 7'ye yükselecek.

Çanakkale 11’inci Termik Santral projesine ÇED onayı!

Çanakkale’de kurulacak 11’inci termik santral için de ÇED onayı çıktı. Santrallerin Rus kömürüyle çalışması planlandı. Uçak krizi yüzünden ithalatın kesileceği, üretimin duracağı endişesi başladı.

Adana Yumurtalık'ta ikinci termik santral kurulacak!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi’ne yaklaşık bin 200 MW gücünde kömürle çalışacak Entegre Termik Santrali kurulacak.

Bergama'da kurulacak termik santrale tepki büyüyor!

Bergama'da kurulacak termik santrale karşı direnişin fitili ateşlendi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bölgedeki belediye başkanları ile birlikte hareket ederek projeyi durduracağız" dedi.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali açıldı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali açıldı!

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ceyhan Saldanlı'dan Zonguldak'taki termik santrale ilişkin açıklama!

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki termik santrale ilişkin, "Burada ilave bir ünite yapmayı planladık. Bunu da halkımıza soracağız. Halk istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız" dedi.

Zonguldak Çatalağzı geleceğini tartışıyor!

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde, bir termik santralin 660 megavatlık ilave santral başvurusuyla ilgili "Çatalağzı geleceğini tartışıyor" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Çatalağzı Termik Santraline kimler teklif verdi Haberi

Çatalağzı Termik Santraline kimler teklif verdi


Elektrik Üretim AŞ'ye ait Çatalağzı Termik Santralı ile taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi için 5 şirket başvurdu. Özelleştirme idaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, söz konusu ihale için önyeterlilik ve teklif verme süresi önceki gün sona erdi. İhale için Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ ile IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ başvuruda bulundu. 



Olay...