02 / 05 / 2024

Çatalağzı Termik Santralinin özelleştirilmesi onaylandı mı

Çatalağzı Termik Santralinin özelleştirilmesi onaylandı mı

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Çatalağzı Termik Santrali'nin ve santral tarafından kullanılan taşınmazların ihale şartnamesi çerçevesinde 351 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Demir Madencilik'e satışına onay verdi

1939'da Karadeniz Çatalağzı limanı 12 milyon liraya mal olacakmış!

Karadeniz'de inşa edilmesi planlanan Çatalağzı limanı için 12 milyon lira harcanmış. 1939'da Söz konusu proje için İngiliz Kredisi temin edilmiş...

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

Zonguldak Çatalağzı'ndaki yeni santrallere dur denilmeli!

8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde 3'ü çalışır vaziyette 7 termik santral projesi bulunuyor. Bölgeye 4 yeni santralin yapılacağının açıklanması tepki çekti.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

İzmir Demir Çelik Termik Santrali'ne ikinci ünite izni çıktı!

Aliağa-Foça arasında daha önce Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı toplantısı, tepki nedeniyle yapılamayan İzmir Demir Çelik (İDÇ) Termik Santralinin kapatılması gerekirken ikinci ünite kurmasına izin çıktı.

Zonguldak Çatalağzı'nda santral sayısı 7'ye yükselecek!

Zonguldak'ın 8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde, halen üç termik santral faaliyet gösterirken, tamamlanma ve ÇED sürecinde olan projelerle birlikte kömürle çalışan santral sayısı 7'ye yükselecek.

Çanakkale 11’inci Termik Santral projesine ÇED onayı!

Çanakkale’de kurulacak 11’inci termik santral için de ÇED onayı çıktı. Santrallerin Rus kömürüyle çalışması planlandı. Uçak krizi yüzünden ithalatın kesileceği, üretimin duracağı endişesi başladı.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

Adana Yumurtalık'ta ikinci termik santral kurulacak!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi’ne yaklaşık bin 200 MW gücünde kömürle çalışacak Entegre Termik Santrali kurulacak.

Bergama'da kurulacak termik santrale tepki büyüyor!

Bergama'da kurulacak termik santrale karşı direnişin fitili ateşlendi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bölgedeki belediye başkanları ile birlikte hareket ederek projeyi durduracağız" dedi.

ÖİB'den Hopa Termik Santrali'nde özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali açıldı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çatalağzı Termik Santralinin özelleştirilmesi onaylandı mı Haberi

Çatalağzı Termik Santralinin özelleştirilmesi onaylandı mı


Özelleştirme Yüksek Kurulu , Çatalağzı Termik Santrali'nin ve santral tarafından kullanılan taşınmazların ihale şartnamesi çerçevesinde 351 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye varlık satışı yöntemiyle satılmasına, bu şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesini kararlaştırdı. 


Sözleşmenin imzalanmaması veya diğer şartların yerine getirilmemesi durumunda santral ve taşınmazların 350 milyon dolara ikinci teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılmasını kararlaştıran Kurul, bu şirketle de sözleşmenin imzalanmaması durumunda söz konusu satışın 325 milyon dolar ile Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ'ye yapılmasına karar verdi. 


Çatalağzı Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle...