05 / 05 / 2024

çatalca baraj koruma havzası

çatalca baraj koruma havzası

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan bir iş adamına ait olan 90 dönümlük arazide tepki çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

İstanbul’u karıştıran imar plan değişikliği!

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan bir iş adamına ait olan 90 dönümlük arazide tepki çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Gördes Barajı mağdurlarına evleri teslim edildi!

Manisa'nın Gördes İlçesi'nin bağlı kırsal Karayakup Mahallesi, ilçeye sulama ve içme suyu amaçlı yapılan Gördes Barajı'nın mutlak koruma alanı içinde kaldığından, yerleşim sakini hak sahiplerine, 5543 sayılı iskan kanunu kapsamında, devlet eliyle Akhisar İlçesi'nde yapılan 27 konut teslim edildi.

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

Pembelik Barajı için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptali isteniyor!

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma girişimi adına konuşan Barış Yıldırım, ''Pembelik Barajı ve HES için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptaline karar verilmesi gerekmektedir.''dedi.

Kastamonu Araç Barajı'nın yapımı için acele kamulaştırma!

“Filyos Havzası Taşkın Koruma 1. Merhale Projesi” Kapsamındaki Araç Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmir'e yapılacak yeni stadın yeri belli oldu!

Aziz Kocaoğlu, İzmir'de yapmak istedikleri yeni stadın yerinin Menderes İlçesi Tekeli Mahallesi'nde olduğunu açıkladı. Kocaoğlu Tahtalı Barajı Koruma Havzası içinde kalan 86 dönümlük bölümüne yeşil alan ve antreman sahaları yapılabileceğini söyledi.

Alanya-Yeniköy Barajı'ın temeli ne zaman atılacak?

Alanya-Yeniköy Barajı ve Alanya Alara çayı 1. kısım taşkın koruma işlerinin temeli AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından atılacak.

1996 yılında İstanbul'un barajları koruma altına alınmış!

1996 yılında Darlık, Ömerli, Elmalı, Büyükçekmece, Terkos, Alibeyköy ve Sazlıdere barajları İSKİ tarafından koruma altına alınmış. Ömerli Barajı ise mutlak koruma altına alınan barajlardan biriymiş.

Çatalca'ya yeni baraj inşa edilecek!

Megakentin içme suyu kalitesinin yükseltilmesi için çalışma başlatıldı. Su kaynaklarının temiz havzada toplanması amacıyla Çatalca'da bir baraj yapılacak..

Yuvacık'ta kaçak yapılaşmayı önlemek için toplantı düzenlendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğünce Yuvacık Baraj Havzasında kaçak yapılaşmayı önlemek ve bölge halkını baraj koruma alanları konusunda bilgilendirme amaçlı, mahalle muhtarları ile görüşüldü.

Kocaeli Baraj havzasında kaçak yapıya izin yok!

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğünce Yuvacık Baraj Havzasında kaçak yapılaşmayı önlemek ve bölge halkını baraj koruma alanları konusunda bilgilendirme amaçlı, mahalle muhtarları ile görüşüldü.

çatalca baraj koruma havzası Haberi

çatalca baraj koruma havzası

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan 90 dönümlük arazinin imar durumunda İBB tarafından tepki çeken bir değişiklik yapıldı. Buna göre, baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Çatalca Belediyesi'nden red

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvenli'nin haberine göre, Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi'ndeki 90 dönümlük araziye, İBB tarafından 2015 yılında 1/5 binlik plan değiştirilip “konut dışı kentsel çalışma alanı” fonksiyonu verildi. İBB'nin üst ölçekli planda yaptığı değişiklik sonrasında ilçe belediyesinin buna uygun olarak alt ölçekli 1/1000'lik planı hazırlaması gerekiyordu. Çatalca Belediyesi tarafından teklif 2016 yılında ilçe meclisine geldiğinde reddedildi. 

1/1000'lik plana onay

Arazi sahibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık da mevzuat gereği planı İBB'ye gönderdi. İBB de ilçe belediyesi yerine 1/1000'lik planı hazırlayarak 13 Aralık tarihli meclis oturumunda gündeme aldı. 1/5...