28 / 04 / 2024

Çatalca RES ÇED raporu toplantısı

Çatalca RES ÇED raporu toplantısı

İstanbul'un en büyük rüzgar enerji santrali olması düşünülen, Çatalca'da İhsaniye, Karamandere, Belgrat, Çiftlikköy, Gümüşpınar Mahallelerini etkileyecek olan rüzgar enerji santralinin ÇED Raporu halk toplantısı İhsaniye'de yapıldı.

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Adapazarı RES projesinin ÇED toplantısı 28 Mart'ta!

Bolu ve Sakarya'da yapılması planlanan Adapazarı RES projesinin ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 28 Mart saat 14:00'da gerçekleşecek.

Kırklareli Vize'deki RES projesinin ÇED toplantısı engellendi!

Kırklareli Vize'de kurulmak istenen 37 rüzgâr enerji santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılmak istendi. Mahalleli ÇED toplantısını engelledi.

Hatay’da ÇED olumlu raporuna itiraz!

Hatay’da 13 dernek, Samandağ Aknehir'deki Mevkisi’ndeki Rüzgar Enerji Santrali (RES) türbinlerinin artışına ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna itiraz edildi.

Çeşme RES projesi için ÇED gerekli kararı!

Danıştay, doğal SİT alanı olması sebebiyle, Çeşme’de RES yapılacak alanın bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi.

İzmir'de Res davasının keşfi yapıldı!

İzmir’de Çeşme Marina’nın yanındaki Karadağ bölgesinde Okman Enerji şirketinin yapmakta olduğu Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için "ÇED gerekli değildir" kararına karşı Çeşme Belediyesi’nin açtığı iptal kararı davasının keşfi yapıldı.

Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli!

Çatalca Muratbey Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir taş kırma eleme tesisinin kapasite artışı hakkında ÇED için halk katılım toplantısı yapıldı. Başkan Cem Kara "Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli" dedi.

ÇED yönetmeliğinde hangi madelere durdurma kararı verildi?

Evrensel Gazetesi yazarlarından Özer Akdemir bugünkü yazısında RES'lerden, AVM'lere, toplu konut alanlarından güneş enerji santrallerine kadar birçok proje için ÇED Gerekli değildir kararı verilemeyeceğinden bahsetti. İşte o yazı..

Urla Ovacık RES projesine valilikten ÇED onayı!

Abdullah Tivnikli'nin, Çeşme'de yapacağı Ovacık RES projesi bir kez daha onaylandı. Geçen yıl yöre halkının tepki ve itirazlarıyla iptal edilen "ÇED gerekli değildir" kararı sonrasında şirket yeniden proje dosyası hazırlamıştı.

Çatalca RES projesinin imar planı değişikliği askıda!

Çatalca RES projesine ilişkin olarak planlanan ve 33 Mw güce sahip 10 adet türbin alanı ile bağlantı yollarından oluşan plana yönelik olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Sarpıncık RES Projesi'ne ikinci kez ÇED onayı çıktı!

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesinde son durum ne?

Çalık Holding, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin Sarpıncık Köyü ile Urla İlçesi’nin Demircili Köyü’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,ÇED raporu hakkında olumlu karar verdi.

Çatalca'ya 30 direkli RES geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda İstres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çatalca ve Silivri sınırları içinde 30 direkli Rüzgar Enerji Santralı'nın (RES) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

Çatalca RES ÇED raporu toplantısı Haberi

Çatalca RES ÇED raporu toplantısı

Ulusal basında bir hayli geniş yankı bulan ve 88 adet rüzgar tribünü ile İstanbul'un en büyük rüzgar enerji santrali olması düşünülen, Çatalca'da İhsaniye, Karamandere, Belgrat, Çiftlikköy, Gümüşpınar Mahallelerini etkileyecek olan rüzgar enerji santralinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu halk toplantısı İhsaniye'de yapıldı.


Çatalca'da imar planları, Çatalca Belediyesi'nin çalışmaları, tarım ve hayvancılık ile ilgili gelişmeler gibi her konuda Çatalca insanına en doğru bilgiyi vermeyi hedefleyerek faaliyetleri de böyle yürüten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da davet edilmemesine rağmen toplantıdaydı.

"İnsanlarımız çalı bile kesemezken, elektrik santrali için ağaç mı kesilecek?"


Kurulacak olan rüzgar enerji santralleri ile ormanlık alanlarda ağaçların kesileceğini söyleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, toplantıda; “Çatalca'ya firma tarafından ne gibi katkı sunulacak, Çatalca Belediye Başkanı olarak ilçe insanımın hakkını sonuna kadar koruyacağım....