25 / 08 / 2024

ÇATES elektirik

ÇATES elektirik

Santralden yılın ocak-kasım döneminde üretilen elektrik enerjisi, geçen yılın aynı dönemine göre 40 milyon 523 bin kilovat saat düşüşle 1 milyar 222 milyon 648 bin kilovat saat oldu...

Hyundai Kona Elektrik kaç lira oldu? Şimdi al 6 ay sonra ödemeye başla! 18 Eylül 2022 Kona Elektirik fiyat listesi

Türkiye’de piyasası ve kullanıcı sayısı hızla artan elektrikli otomobiller arasında en çok satanlar otomobillerden olan Hyundai Kona Elektrik özellikleri ve kampanya fiyatlarıyla cezbediyor. 484 kilometrelik sürüş menzili, elektronik vites paneli, ve 10.25 inc dokunmatik bilgi eğlence sisteminin yan

Elektrik mühendislerinden fatura uyarısı: Tek zamanlı tarifeye geçin!

Yeni yıldan beri geçerli olan "kademeli tarife" ile elektrik faturaları iyice kabaran vatandaşlar, bu defa EPDK'nın duyurduğu "tek zamanlı" ve "çok zamanlı" tarifeler sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Peki elektirik tarifelerinde vatandaş nasıl bir yol izlemeli?

Ev sahipleri kiracınız bunu yaparsa dikkat! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kiracısının kaçak elektirik kullandığını belirten okuyucu bunun kendisine zararını sordu.

Konut tasarımlarına Kovid-19 etkisi: Bireysel konfor!

Kovid-19 salgınıyla birlikte temastan kaçınma hali ortaya çıktı. Ceylanates Design kurucusu Mimar Ceylan Ateş, “Son yıllarda ofis ve konut projelerinde bireysel konforu ön plana alan bir yaklaşımın hakim olduğunu görüyorduk. Salgının etkisiyle yenilikleri daha sık görmeyi bekliyoruz" dedi.

Deniz İnşaat Elektirik İhtiyaç Maddeleri Temizlik Gıda Akaryakıt Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Deniz İnşaat Elektirik İhtiyaç Maddeleri Temizlik Gıda Akaryakıt Ticaret Sanayi Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Şahin Deniz, Remzi Deniz imzasıyla kuruldu.

Elazığ ve Bartın'da enerji iletim hattı projeleri için kamulaştırma!

154 kV Elazığ 2-Maden 2-Ergani Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi ve 154 kV Yeniçates-Bartın Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. İşte kararlar..

Beylikdüzü trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı!

Gelişen ve nüfusu büyük hızla artan Beylikdüzü’nün elektrik sorunu için Beylikdüzü Belediyesi harekete geçti. İlçenin uzun vadede 50 yıllık elektirik ihtiyacını karşılayacak olan indirici trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı.

Hadımköy Atatürk OSB'ye imar düzenlemesi!

Hadımköy Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde elektirik, yol, su ve altyapı eksikliği sorunu yetmezmiş gibi şimdi de imar düzenleme olayı çıktı… Hadımköy sanayicisi isyanlarda..! Çünkü Hadımköy sanayicisi üretim yapamaz durumda, huzur istiyor.

Enez Elektirik Kimya İnşaat ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enez Elektirik Kimya İnşaat ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi, Ersin Uslu tarafından 10 bin TL sermaye ile 3 Temmuz'da Ümraniye, Tepeüstü Mahallesi' nde kuruldu.

Vikont Yapı Mimarlık Elektirik Gıda Tekstil Gayrimenkul İnşaat Taahhüt ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vikont Yapı Mimarlık Elektirik Gıda Tekstil Gayrimenkul İnşaat Taahhüt ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İhsan Kandemir tarafından 5 Haziran' da 150 bin TL sermaye ile Esenyurt'ta kuruldu.

Çates enerji iletim hattı için Karabük'te kamulaştırma!

154 kV Yeni Çates-Çaycuma 2-Safranbolu-Karabük Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Boş eve 39 bin TL'lik elektrik faturası!

Doğu Anadolu bölgesinde 7 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Aras Edaş, Doğubayazıt'ta kimsenin yaşamadığı boş eve bir aylık elektirik kullanım bedeli olarak 39 bin 126 lira 40 kuruşluk fatura gönderdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 740 bin 564 ton kömür sattı!

Kuruma bağlı müessese müdürlüklerinden Üzülmez, Kozlu, Karadon, Armutçuk ve Amasra maden ocaklarında üretilen taş kömürü, Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES), demir çelik fabrikaları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlara pazarlanıyor.

ÇATES elektirik Haberi

ÇATES elektirik

Çatalağzı Termik Santralinde (ÇATES),  ocak-kasım döneminde üretilen elektrik enerjisi, geçen yılın aynı dönemine göre 40 milyon 523 bin kilovat saat düşüşle 1 milyar 222 milyon 648 bin kilovat saat oldu. 


AA muhabirinin ÇATES verilerinden derlediği bilgiye göre, normal çalışma koşullarında ağırlıklı yakıt olarak yılda 1 milyon 600 bin ton kömür kullanılan, 300 megavat kurulu güce sahip santralde ocak-kasım döneminde öngörülen 1 milyar 198 milyon 530 bin kilovat saatlik üretimi 24 milyon 118 bin kilovat saat aşıldı.


Ekimde 200 milyon 709 bin kilovat saatle yılın en yüksek enerji üretim oranına ulaşan ÇATES, en düşük üretimini ise 83 milyon 865 bin kilovat saatle şubatta yaptı.


Geçen yılın ocak-kasım döneminde 1 milyon 189 bin 408 ton kömür yakarak 1 milyar 263 milyon 171 bin kilovat...