24 / 07 / 2024

çatı cephe Enerji Kimlik Belgesi

çatı cephe Enerji Kimlik Belgesi

Türkiye'de enerji talebinde yaşanan artışla birlikte enerji verimliliğine yönelik çalışmalar da hız kazandı. 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörününün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 

Global Kenet Çatı Ve Cephe Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global Kenet Çatı Ve Cephe Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Hamdi Kemerci ve Şevri Eray Beyaz ortaklığında kuruldu. 

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Giza Çatı Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Giza Çatı Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mithat Can Uzunoğlu tarafından kuruldu.

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Kayı Çatı Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayı Çatı Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Uçar tarafından kuruldu.

Aks Çatı Cephe Kaplama İzolasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Çatı Cephe Kaplama İzolasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile Abdullah Serhan    Öksüz tarafından  kuruldu.

Has Çatı Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Çatı Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Behçet Ataş tarafından kuruldu.

Sentez Çelik Çatı Ve Cephe Sistemleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sentez Çelik Çatı Ve Cephe Sistemleri Ticaret Limited Şirketi bugün Başaşkşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Akın Yücel ve Mustafa Koşaca ortaklığında kuruldu.

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başal ve Necdet Ergün ortaklığında kuruldu.

Erka Çatı ve Cephe Sistemleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erka Çatı ve Cephe Sistemleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Ergün tarafından kuruldu. 

Reel Teknik Çatı ve Cephe Sistemleri Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reel Teknik Çatı ve Cephe Sistemleri Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Aydemir tarafından kuruldu.

çatı cephe Enerji Kimlik Belgesi Haberi

çatı cephe Enerji Kimlik Belgesi

Enerji kaynaklarının verimli kullanılması için Isı Yalıtımı ve Enerji Performansı Yönetmeliği ile 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörününün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor. 


Ayrıca 2014 yılında yüzde 10'un üzerinde büyüyen yalıtım sektöründe, verilmesi planlanan teşvikler kapsamında yalıtım uygulamalarının artması da bekleniyor. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm çalışmaları da çatı cephe ve yalıtım pazarının büyüme hızını artıracak faktörler arasında yer alıyor. 

Kullanılan enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma amaçlı tüketildiğini belirten sektör temsilcileri, yaklaşık 19 müyon konutun yüzde 85"inde ısı yalıtımının bulunmadığına dikkat çekiyor. Bunun da yılda yaklaşık 10 milyar dolar enerji israfına neden olduğu belirtiliyor. Bu doğrultuda sektör vergi ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılması için adım atılması bekleniyor. Uygulamalarla, vergi indirimlerinin yanı sıra tüketicilerin enerji...