29 / 04 / 2024

Çatı sanayicileri Yangın Yönetmeliği

Çatı sanayicileri Yangın Yönetmeliği

Adana’nın Aladağ ilçesinde önceki gece kız yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci, biri eğitmen 12 kişinin ölmesinin ardından çatı sanayicileri "Yangın Yönetmeliği"nin uygulanmasını talep etti.

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

3gen Pasif Yangın Durdurucu İzolasyon Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

3gen Pasif Yangın Durdurucu İzolasyon Yapı Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Atıl   Fidan tarafından kuruldu. 

Çatı sanayicilerinden Yangın Yönetmeliği talebi!

Adana’nın Aladağ ilçesinde önceki gece kız yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci, biri eğitmen 12 kişinin ölmesinin ardından çatı sanayicileri "Yangın Yönetmeliği"nin uygulanmasını talep etti.

ÇATIDER çatı ve baca yangın risklerine karşı uyardı!

ÇATIDER, yangınların ihmal ve hatalı uygulamalardan kaynaklandığını belirterek, kış mevsimine girilmeden çatı ve bacaların uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Bursa'da fabrika yangını!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, eldiven fabrikasında çıkan ve Suriyeli bir ailenin oturduğu eve sıçrayan yangın hasara neden oldu. Çatısı çöken fabrika ve ev kullanılamaz hale geldi.

Şişli'de bir bina inşaatında yangın çıktı!

Şişli'de, inşaat halindeki bir binanın çatı katında çıkan yangın, çevredekilere panik yaşattı. Yangına müdahale için yola çıkan itfaiye ekiplerinin trafik nedeniyle olay yerine ulaşmakta zorlandığı görüldü.

Antalya Göynük'te 5 yıldızlı otelde yangın!

Göynük’teki oteldeki yangın saat 08.00 sıralarında başladı. Tadilatta olan Vogue Hotel Avantgarde’nin izolasyon çalışmalarının yürütüldüğü üst katında çıkan yangında alevler kısa sürede çatıyı sardı.

Bartın’da ev yangını

Bartın'da çatı katında yangın çıkan 3 katlı binada mahsur kalan 3 kardeş, balkondan bitişikteki binaya geçerek kurtuldu. Kardeşler, itfaiye ekiplerinin uzattığı merdivenle kurtarıldı. İşte ayrıntılar...

Kırıkkale'de yangın çıktı!

Kırıkkale'de yangın çıktı. Kırıkkale Gürler Mahallesi Menderes Caddesi'ndeki apartmanın çatı katında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede çatıya tamamen yayıldı.

Sefaköy'deki fabrikada yangın çıktı!

Sefaköy Tahsin Tekoğlu Caddesi üzerinde bulunan kumaş fabrikasının çatı kısmında, henüz bilinmeyen bir nedenle saat 23.30'da yangın çıktı. Fabrikadan yükselen alevleri fark eden vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Zeytinburnu'nda yangın!

Sümer Mahallesi 30 Sokak'taki 5 katlı binanın alt katında bulunan tekstil atölyesinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Tekstil atölyesi, çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi

Çatı sanayicileri Yangın Yönetmeliği Haberi

Çatı sanayicileri Yangın Yönetmeliği

Adana’nın Aladağ ilçesinde önceki gece kız yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci, biri eğitmen 12 kişinin ölmesinin ardından çatı sanayicileri "Yangın Yönetmeliği"nin uygulanmasını talep etti.


 Adana’nın Aladağ ilçesinde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın, Türkiye’yi yasa boğdu. Gözler yangın önlemleri ve yapılarda kullanılan malzemelere çevrildi. Sektör temsilcileri; bu konuda Türkiye’de yönetmelik ve standartların son 10 yıldır Avrupa normlarıyla virgülüne kadar aynı olduğunu, ancak denetim olmadığını söylüyorlar. Sektör temsilcileri, yangın yönetmeliklerine uyulması, denetlemelerin yeterli olması ve standartlara uygun malzeme kullanılması halinde bu tip felaketlerin yaşanmayacağına dikkat çekiyorlar. 


Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER) Başkanı Kadir Başoğlu, kayıtlı yangınların çoğunun elektrik kontağından çıktığının savunulduğunu belirterek, “Bu sübjektif bir saptama. Örneğin Haydarpaşa Garı yandı. Yangının elektrik kontağından çıktığı belirtilmişti ama yangının yalıtım malzemesinin tutuşması...