06 / 05 / 2024

çatı tamiri masrafı nasıl ödenir

çatı tamiri masrafı nasıl ödenir

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında yer alıyor.     Peki, çatı onarımı ortak gider midir?

Akan çatının tamir masrafını kim öder?

Çatı katında oturuyorsunuz, kiremitler kırıldı, salonunuza su akıyor. Masrafı kim ödeyecek? 

Tarihi Çolak Mescit Camisi restore edilecek!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Çay Mahallesi'ndeki tarihi Çolak Mescit Camisi'nin restore edileceği bildirildi. Caminin yıpranan dış cephesinde çalışma başlatıldığını belirten Müftü Davut Çalışkan, boya ve çatı tamiri için izin alındığını ifade etti.

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

Çatı tamiri ortak gider midir?

Ortak alan olan çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor. Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olur? Çatı tamiri ortak gider midir?

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Çatı katı masrafları kime aittir?

Çatı katı, Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan esaslara göre, ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, bir kişinin kullanıma bırakılan çatı katı masrafları kime aittir? Ortak alan niteliğindeki çatı katı masrafı kime aittir?

Çatı izolasyonu zorunlu mudur?

2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı yönetmeliği gereğince, yapılarda ısı yalıtımının yapılması zorunlu hale geliyor. Peki, çatı izolasyon masrafı ortak masraf mıdır? İzolasyon masrafı kim tarafından karşılanır?

Çatı onarımı kime aittir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı katının tek bir malikin kullanımında olması durumunda çatı onarımı kime ait oluyor? Çatı tamiri kime aittir?

Akan çatının masrafını kat maliklerine rücu edin!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, beş senedir akan çatısının çıkardığı masrafı kat maliklerinden alıp alamayacağını soran okurunun sorusunu cevaplıyor... İşte Tamer Heper'in cevabı...

Alaçatı Köy İçi Taş Evler'in inşaatına eylül ayında başlanacak

Veryeriler İnşaat Alaçatı´da Eylül 2010´da başlatacağı Köy İçi Taş Evler projesinin finansmanında Finansbank ile çözüm ortağı oldu

TOKİ Seyrantepe'nin çatısına finansman olacak!

Galatasaray Türk Telekom Arena'nın çatısını yaptıracak ve TOKİ Galatasaray'a finansman olacak

Binalarda ısının yüzde 25´i çatılardan gerçekleşiyor

Yapılan araştırmalara göre, binalarda ısı transferinin yaklaşık yüzde 25´i çatılardan gerçekleşiyor

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü binasının temeli atıldı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü idare binası ve kompleksinin temeli, törenle atıldı

çatı tamiri masrafı nasıl ödenir Haberi

çatı tamiri masrafı nasıl ödenir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''çatı onarımı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı... 

9 daireli yazlık bir sitede dairem var. 15 sene önce çatı problemi vardı. Ben kendi imkanlarımla yaptırdım. Hiç kimse masrafa katılmadı. Şimdi bazı daireler onarım gerekçesi ile benden katılım payı istiyor. Ben ise katılmak istemiyorum. Binada altı daire yazlıkçı, üç daire devamlı oturuyor. Ben konuyu mahkemeye taşımayı düşünüyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? ● M.M. 

Birkaç gün önce bir okuyucuma verdiğim yanıttan söz etmişsiniz. Bu yanıtımda çatı onarımının ortak giderlerden karşılanması gerektiğini yazmışım. Evet yine aynı şeyi tekrar edeceğim. Çatı ortak yerlerden olup onarım gerektiğinde masrafına tüm bağımsız bölüm malikleri katılmalıdır. Bunun tek istisnası vardır. O da, çatıdaki onarım gerektirecek hasarın kusur ile meydana gelmiş...