10 / 05 / 2024

çatı yarışması 2018

çatı yarışması 2018

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez ‘Genç Çatıcılar’ yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini yarışma ile belirleyecek. 

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

STK’lardan Taksim Meydanı Yarışması açıklaması!

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve meslek örgütleri, Taksim Meydanı Yarışması ile ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamada, "Taksim Meydanı için bundan sonra atılacak tüm adımları süreç boyunca, birlikte ele almaya ve tartışmaya davet ediyoruz" denildi. 

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni yapıldı!

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirildi.

2018 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final heyecanı!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak adına DASK tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda üç gün sürecek final heyecanı başladı.

ÇATIDER Genç Çatıcılar yarışması 29 Mart'ta!

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez ‘Genç Çatıcılar’ yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini yarışma ile belirleyecek. 

AKG Gazbeton, hayvan sevgisi temalı tasarı yarışması düzenliyor!

AKG Gazbeton, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle yürüttüğü “Köyünü Yaşat Projesi” kapsamında, hayvan sevgisi konulu gazbeton duvar desen tasarım yarışması kırsal alanlarımızda hayvan sevgisinin kaliteli mekanlara dönüşmesini amaçlıyor.

Çankırı kentsel tasarım proje yarışması sonuçlandı!

Çankırı Belediyesi’nin Türkiye Üniversitesi kapsamında Kentsel Tasarım Atölyesince düzenlediği proje yarışmasında ödüller yapılan törenle sahiplerine verildi.

ÇEVKO, Yeşil Nokta Sanayi Yarışması’ndan ödül aldı!

ÇEVKO, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda çevre duyarlılığını ortaya koyan iki projesiyle ödüle layık görüldü.

2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması başlıyor!

Yenilikçi ürünleriyle modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong, birçok başarılı projeye imza attığı “Ytong Akademi” çatısı altında, “20 Yıl Sonra Ben Buradayken” konulu 2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nı başlatıyor.

Kepez Ulusal Mimarlık Yarışması sonuçlandı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kentin önemli bir değeri olan Mimar Turgut Cansever’in hatırasını “Ulusal Mimarlık Yarışması” ile yaşatıyor..

Saraçoğlu Mahallesi ve Çevresi Geleceğini Arıyor yarışması düzenleniyor!

“Saraçoğlu Mahallesi ve Çevresi Geleceğini Arıyor Ulusal Fikir Yarışması” düzenlenecek.S araçoğlu Mahallesini odak alarak kültürel mirasın korunarak, yaşayarak ve yeniden işlevlendirilerek yaşatılması olacak.

Ytong Mimari Fikir Yarışması için son katılım 18 Ağustos!

Yenilikçi ürünleriyle modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong, birçok başarılı projeye imza attığı “Ytong Akademi” çatısı altında, “Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık” konulu 2014 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nı başlatıyor...

90. Yıl Başkent Poligon Kompleksi için mimari proje yarışması düzenlendi!

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun kuruluşunun 90. yılı anısına "90. Yıl Başkent Poligon Kompleksi Mimari Proje" yarışması düzenlendi. Yarışmanın ödül töreni Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Sanayi ve Teknoloji Müzesi'nde yapıldı...

çatı yarışması 2018 Haberi

çatı yarışması 2018

İlki düzenlenecek yarışmanın geleneksel hale getirilerek, ilerleyen yıllarda Uluslararası Çatı Sanayicileri Federasyonu-IFD’nin düzenlediği “Dünya Genç Çatıcılar Şampiyonası”na Türkiye Takımı’nın seçilmesi için bir hazırlık olması hedefleniyor.

İstanbul Fuar Merkezi’nde 29 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ‘1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması’nda katılımcılar 3 kişilik takımlar halinde yarışacak. Takımlar 30 yaş altı 2 uygulamacı ve yaş sınırı olmaksızın bir takım liderinden oluşacak. Yarışma, ‘kırma’ ve ‘düz’ çatılar kategorilerinde gerçekleşecek. Ekipler, en kısa zamanda, en kaliteli uygulamayı, iş güvenliği ve alan temizliğine en uygun şekilde hareket ederek tamamlamaya çalışacak. 

Toplamda 15 takım var. Kenetli metallerde 4, kiremitte 5, shingle'da ve bitümlü arduvazlıda ise 3'er ekip yer alacak. Yarışma maketleri 4 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.
 
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, Türkiye’de çatı sektörünün son...