07 / 05 / 2024

çatıya teras inşa edilebilir mi

çatıya teras inşa edilebilir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatıların teras olarak kullanılmasını kaleme aldı.

Çatıya teras yapılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılamayacağını kaleme aldı. 

Bu ilde yaşayanlara Temmuz 2023 müjdesi geldi! TOKİ 86 konutluk yeni proje inşa edecek!

Bu ilde yaşayanlara Temmuz 2023 müjdesi geldi! TOKİ 86 konutluk yeni proje inşa edecek... Hemen bu detaylara bakın...

Barbie’nin ‘Rüya Evi’ gerçek hayatta inşa edildi: İki gün ücretsiz konaklama imkanı sunulacak!

Barbie filminin reklam çalışmaları şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak yapımcılar, Barbie'nin Rüya Evini gerçek hayatta inşa etti ve Airbnb'de listeledi.

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Hanehalkımızın sadece yüzde 47’si 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşıyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 10 ilimizi vuran, 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrasında yaptığı açıklamada hanehalkımızın sadece yüzde 47’sinin 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşadığını söyledi.

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu Altınköy-2 Sitesi  Kentsel Dönüşüm Projesi için resmen imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu projesini hangi firmalar inşa edecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

TOKİ'nin Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edeceği 844 konutluk 1. Etap için imzalar atıldı!

Kanal İstanbul güzergahında inşa edilecek konut projelerinin 844 konutluk etabı için, 19 Ocak'ta 1 milyar 159 milyon lira bedelle TOKİ ile Gürtaş Yapı ile sözleşmeye imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Gram altının 5 bin TL olacağı tarih resmen açıklandı! İslam Memiş'in açıkladığı bu tarihi duyan bir yaşına daha girdi!

Gram altının 5 bin TL olacağı tarih resmen açıklandı... İslam Memiş'in açıkladığı bu tarihi duyan bir yaşına daha girdi... Hemen bakın...

Emlak Konut GYO Göktürk 2. Etap için imzalar atıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Göktürk 2. Etap için imzaların atıldığını açıkladı. Peki Emlak Konut GYO Göktürk 2. Etap sözleşme bedeli ne kadar oldu? Emlak Konut GYO Göktürk 2. Etap hangi firma tarafından inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 4. Kısım için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 4. Kısım için imzalar atıldı. Peki Çınarköy Evleri 3. Etap 4. Kısım hangi firma tarafından inşa edilecek? Sözleşme bedeli ne kadar? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı! Projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı. Projeleri hangi firmaların inşa edeceği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Köy Zekeriyaköy 4. Etap için imzalar atıldı! Dev projeyi Yıldızlar İnşaat inşa edecek!

Köy Zekeriyaköy 4. Etap için imzalar atıldı. Dev projeyi 2 milyar 264 milyon 600 bin TL sözleşme bedeliyle Yıldızlar İnşaat inşa edecek. 

Çatıya teras yapılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatıya teras yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. Peki çatıya teras yapılabilir mi?

Ankara'ya Çamlıca benzeri kule inşa edilecek!

İstanbul'da inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çamlıca Kulesi'nin benzeri Ankara'ya geliyor. Kulenin Dikmen Çaldağ bölgesinde yapılması bekleniyor.

çatıya teras inşa edilebilir mi Haberi

çatıya teras inşa edilebilir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatıların teras olarak kullanılmasının engel olup olunmayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Sitemizde bir kat maliki, çatıyı teras yaparak kullanıyor. Buna engel olabilir miyiz?" sorusunu yöneltti. İmal'ın yanıtı da şu şekilde oldu:

Çatı da kat mülkiyeti kanunu gereği ortak alandır ve tüm kat maliklerinin açıkça rızası olmadıkça tek bir kat malikine özgülenemez ve bu alana teras vb. yapılar yapılamaz. Böyle bir durumun varlığı halinde kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabilir, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilir.

Çatıya teras yapılabilir...