18 / 05 / 2024

çay deresi ıslahı 2 etap

çay deresi ıslahı 2 etap

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Çay Deresi Islahı projesinin 2. Etabının Otel Basri'den geriye doğru olacağını, burada yürüyüş alanları ve bisiklet yolu yapacaklarını kaydetti.

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Osmaniye'de, Karaçay Deresi ve çevresi cazibe merkezi oluyor!

Osmaniye'de, Karaçay Deresi ve çevresinde gerçekleştirilecek düzenleme ile oluşturulacak yürüyüş yolları, piknik ve sandal turu alanları, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

İBB Riva Deresi için DSİ'ye yer teslimi yapmadı iddiası!

İstanbul için büyük önem taşıyan Riva Deresi’nde İBB tarafından yer teslimi yapılmadığı, bu yüzden DSİ’nin ıslah çalışmalarının yarım kaldığı ileri sürüldü...

Ekrem İmamoğlu'ndan DSİ'ye Riva Deresi yanıtı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Riva Deresi’ndeki kirlilik tartışmasına ilişkin “İBB kamulaştırma yapmadığı için ıslah çalışmasına başlayamıyoruz” açıklamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Silivri'deki iki büfe yıkıldı!

Boğluca Deresi ıslahı ve köprü genişletilmesi çalışmaları kapsamında, sahilde bulunan iki ayrı büfe yıkıldı.

Bursa Büyükşehir'den üç yeni köprü!

Bursa'da 14.2 milyon TL harcanarak yaptırılan İsmetiye Deresi ıslah çalışmaları ile dere üzerine kurulan 3 adet köprü hizmete açıldı.

Sadabad Deresi ıslah projesi ile Kağıthane değerlenecek!

Ege Yapı, Sadabad Deresi'nin kıyısında 820 milyon lira değerinde konut projesi inşa ediyor. Kağıthane'nin ulaşım akslarının kesişim noktasında olduğunu belirten İnan Kabadayı, "Sadabad Deresi ıslah projesi tamamlanınca bölge bambaşka bir çehreye bürünecek" dedi.

Balıkesir'e 175 milyon liralık 31 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen 31 tesisin temel atma törenine katıldı.

Adıyaman Çelikhan Çayı ıslah ediliyor!

Çelikhan'ın yıllardır büyük özlem ile beklediği Çelikhan Çayı ıslah ediliyor. Mart ayı içerisinde başlanılacak olan çalışmada ilk etapta Devlet Hastanesinin yanından gelen dere ve Yukarı Mezarlık ile Devlet Hastanesine kadar yapılması planlanıyor.

Konya Bostandere Taşkın Koruma ihalesi yapıldı!

DSİ tarafından Bostandere Mahallesi ve Akçay Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma ihalesi yapıldı. Bostandere Taşkın Koruma ihalesi tamamlandığı zaman yerleşim alanları ve ekili alanlar taşkınlardan korunmuş olacak.

çay deresi ıslahı 2 etap Haberi

çay deresi ıslahı 2 etap

Başkan Uğur, "Başçeşme'nin oradan yürümeye başlayan vatandaşlarımız burada çayını kahvesini içer, tekrar geriye dönebilir. Çok güzel şeyler olacak" dedi. 

Projenin Bakanlık onayının ardından Aralık ayında ihaleye çıkması bekleniyor. Yapılacak işin proje ile uyum sağlaması için Büyükşehir Belediyesinin peyzaj mimarları DSİ ile ortak bir çalışma yürütecek. 


Çay Deresi Islah projesinin gerçekleşeceği alanda derenin sürekli su kaynağına kavuşturulması için de özel bir çalışma yürütülecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, "Bizim dere ıslah projemiz benzerlerinden daha güzel, daha iyi olacak" diyerek çalışmaların en kısa zamanda başlayıp neticelendirilmesi için talimat verirken, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin ekiplerine gösterdikleri titiz çabalarından dolayı teşekkür etti. 


Sabah...