05 / 05 / 2024

Çay Deresi Islahı

Çay Deresi Islahı

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Çay Deresi Islahı projesinin 2. Etabının Otel Basri'den geriye doğru olacağını, burada yürüyüş alanları ve bisiklet yolu yapacaklarını kaydetti.

Balıkesir Göl Park projesi için ilk adımlar atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un seçim öncesi vaat ettiği “Çay Deresi Islahı” ve de “Göl Park” projesinin çalışmaları için ilk adım mecliste atıldı.

Osmaniye'de, Karaçay Deresi ve çevresi cazibe merkezi oluyor!

Osmaniye'de, Karaçay Deresi ve çevresinde gerçekleştirilecek düzenleme ile oluşturulacak yürüyüş yolları, piknik ve sandal turu alanları, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Çekmeköy Ayvalı Deresi imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy Ayvalı Deresi Islah projeleri ve taşkın alanlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti!

Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe girevinden istifa ettiğini duyurdu.

Balıkesir'e 175 milyon liralık 31 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen 31 tesisin temel atma törenine katıldı.

Konya Bostandere Taşkın Koruma ihalesi yapıldı!

DSİ tarafından Bostandere Mahallesi ve Akçay Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma ihalesi yapıldı. Bostandere Taşkın Koruma ihalesi tamamlandığı zaman yerleşim alanları ve ekili alanlar taşkınlardan korunmuş olacak.

Avlu Balıkesir Mayıs'ta açılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projesi kapsamında yapımı tamamlanan ve mayıs ayında açılması planlanan ‘Avlu Balıkesir’in lansman ile proje tanıtımı yapıldı.

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi'nin ilk etabında geri sayım başladı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un '10'un Farkı 10'un Yıldızı' projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı ile kentin çehresinin değişmesi hedeflendi.

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi gün sayıyor!

Şehrin yeni yaşam alanı olan çok önemli bir proje olarak nitelendirildiği Çay Deresi Rekreasyon projesinin halkla buluşması için heyecanlandıklarını belirten Başkan Uğur, "Bu projeyle şehir rahat bir nefes alacak." dedi.

Bolu'da 47 hektarlık alana yaşam merkezi inşa edilecek!

Bolu Belediyesi, "Kuruçay Deresi Islah Projesi ve Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" ile Aşağısoku ve Çıkınlar Mahallesi'nin sınırları içerisinde 47 hektarlık bir alanda yaşam merkezi inşa ediyor.

Balıkesir Toplu Konut'tan 110 milyonluk proje!

Çay Deresi Rekreasyon Alanı karşısında yer alan ve çoğu metruk yapılardan oluşan alanın kent yaşamına kazandırılması için Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut (BALTOK) A.Ş. tarafından hazırlanan proje hak sahiplerine tanıtıldı.

Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatının yüzde 70'i tamam!

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Antalya Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu. Coşkun, Aksu Çayı Taşkın Koruma projesinin yüzde 70'inin tamamlandığını belirtti.

Van Akköprü Deresi Islah Projesi tamamlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan geçen yılda ikinci etabı tamamlanarak hizmete sunulan Akköprü Deresi Islah Projesi’nin son etabı da yapılmaya başlandı.

Çay Deresi Islahı Haberi

Çay Deresi Islahı

Başkan Uğur, "Başçeşme'nin oradan yürümeye başlayan vatandaşlarımız burada çayını kahvesini içer, tekrar geriye dönebilir. Çok güzel şeyler olacak" dedi. 

Projenin Bakanlık onayının ardından Aralık ayında ihaleye çıkması bekleniyor. Yapılacak işin proje ile uyum sağlaması için Büyükşehir Belediyesinin peyzaj mimarları DSİ ile ortak bir çalışma yürütecek. 


Çay Deresi Islah projesinin gerçekleşeceği alanda derenin sürekli su kaynağına kavuşturulması için de özel bir çalışma yürütülecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, "Bizim dere ıslah projemiz benzerlerinden daha güzel, daha iyi olacak" diyerek çalışmaların en kısa zamanda başlayıp neticelendirilmesi için talimat verirken, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin ekiplerine gösterdikleri titiz çabalarından dolayı teşekkür etti. 


Sabah...