28 / 04 / 2024

Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatının yüzde 70'i tamam!

Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatının yüzde 70'i tamam!

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Antalya Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu. Coşkun, Aksu Çayı Taşkın Koruma projesinin yüzde 70'inin tamamlandığını belirtti.




DSİ 13. (Antalya) Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun beraberinde Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve şube müdürleri ile birlikte Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu. Ardından şantiyede yetkililerden işin seviyesi hakkında brifing aldı.


İncelemelerin ardından bir açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun; “Bugün Bölge Müdür Yardımcılarım, Şube Müdürlerim ve kontrollük teşkilatı ile birlikte Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatı işinde incelemelerde bulunduk.


Yüzde 70 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan Aksu Çayı Taşkın Koruma projesi ile Aksu İlçesi, civar köyleri tarım arazileri (105 750 dekar)  ve turizm alanlarının taşkınlardan korunması sağlanacağı gibi aynı zamanda ülkemizde düzenlenen ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edildiği EXPO 2016 FUAR ALANI da taşkınlardan korunacaktır.



Proje kapsamında Aksu Çayında, yan kollarıyla birlikte 70 km’lik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışması yapılmaktadır. Ayrıca; proje kapsamında, 11 adet köprü ve 13 adet kavşut yapısı bulunmaktadır.

Aksu Çayına bağlanan Soğucaksu, Kargılımacun, Tehnelli, Karpuz, Küçükaksu, Kırkgeçit, Bafadan, Tatlıçay, Çobanözü, Eğriöz, Hayıtlı, Karganlı, Asar, Naneli, Kuzgun yan derelerinin de aralarında bulunduğu toplam 17 dere bulunmaktadır.



Islah çalışmalarında; sağ sahil km:3+000 ile km:13+000 arasında sedde imalatları tamamlanmış olup, taş tahkimat çalışmaları devam etmektedir. Sol sahilde ise km:2+800 ile 6+000 arasında kazı, dolgu ve sedde çalışmalarına devam edilmektedir. Kundu, Soğucaksu, Tehnelli, Boztepe öngermeli köprülerinin imalatlarının tamamlandığını, km: 33+260’taki Güloluk köprüsünün yapımının devam ettiğini müşahede ettik. Aksu Çayı Islah çalışmalarında kazı, dolgu ve taş tahkimat çalışmaları ile sanat yapısı imalatlarına devam edilmektedir.''dedi.



Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön