28 / 04 / 2024

çayan demirel

çayan demirel

5 No'lu Cezaevi'nin yönetmeni Çayan Demirel, bir ara inşaatlarda çalıştığını söyledi

Van'da harabe evde yaşayan aileye yeni ev inşa edildi!

Van'ın Gürpınar ilçesi Akpınar Mahallesi'nde harabe evde yaşayan Yılmaz ailesi için yeni ev inşa edildi.

100 metrekarelik evde 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi!

İspanya’da 100 metrekarelik konutta 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi. Hayvan barınakları, yuvasız kalan kediler için yuva arayışına girdi.

Volkan Demirel'in Turgutreis'teki lüks villasında yangın tehlikesi!

Bodrum-Turgutreis'te dağlık bölgede başlayan yangın çevredeki sitelere sıçradı. Volkan Demirel'in lüks villası da yangın tehlikesi atlattı.

Sakarya'da 'Yaşayan Stadyum' tanıtıldı!

Sakarya Erenler'de bulunan statta basın mensuplarıyla buluşan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, ''Yaşayan Stadyum" projesini tanıttı. 

Sakarya'daki Yaşayan Stadyum sporcuları ağırlamak için bekliyor!

Sakarya'da inşa edilen "Yaşayan Stadyum" projesi yeni dönemde sporcuları ağırlamak için bekliyor...

İngiltere'de yaşayan genç mucit 5 yılda çelik sığınak inşa etti!

İngiltere'de yaşayan genç mucit, evinin arka bahçesinde sığınak inşa etti. Yapımı 5 yıl süren sığınakta yok yok...

TOKİ, depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında...

Namık Tanık'tan sokakta yaşayan Hasan’a yardım eli!

Başkent Ankara'da sokakta yaşayan ve karnını zorluklarla doyuran 29 yaşındaki Hasan'ın hayata bakışı dinleyenlerin içini ısıttı.  Konuşması sosyal medyayı sallayan Hasan'a, Çankırılı iş adamı Namık Tanık yardım eli uzattı. 

Dekar Yapı İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları kitabının sponsoru oldu!

Dekar yapı, yazar Reha Günay'ın "İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları" kitabına sponsor oldu. Reha Günay'ın "İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları" kitabı, İstanbul adalarının genel yapısına değinirken ahşap konutların mimari özelliklerini de anlatıyor...

Yıllardır mağarada yaşayan adam kulübeye taşındı!

Balıkesir Bigadiç'te 40 yıldır mağarada yaşayan 74 yaşındaki İskender Gündüz, kendisi için inşa edilen kulübeye taşındı.

Elazığ'da yıkık evde yaşayan kadın için konut inşa edilecek!

Elazığ'da bir bölümü yıkılan toprak evde yalnız yaşayan Sultan İla için yeni konut inşa edilecek. Elazığ kaymakamı ve hayırseverler konut için destekte bulunacaklar.

Kırsal alanda yaşayan veya yaşamaya söz verenlere 100 bin TL hibe!

Tarımsal faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik amacıyla kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı planlayan tarımsal projeleri için 100 bin liralık destek verilecek.

Mehmet Kamil Demirel, Trend GYO yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na Genel Müdür olarak atanan Mehmet Kamil Demirel bağımsızlık niteliğini kaybetmiş olması nedeni ile yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. 

çayan demirel Haberi

çayan demirel

Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Belgesel Ödülü'nü alan 5 No'lu Cezaevi'nin yönetmeni Çayan Demirel, üniversitede iktisat okuyan bir isim. Belgesel çekmek dışında bir işi olmadığını söyleyen Demirel "Bugüne kadar ödenmiş tek gün sigortam yok. Hayatı bazen idame edemiyorsunuz ama iddialı işler yapmış oluyorsunuz" diyor

Onun adını 1938'de yaşanan Dersim olaylarını belgesele konu etmesiyle duyduk. Çayan Demirel, Dersimli idi ve büyüklerinin yaşadıklarını Dersim 38 adlı belgeselle anlattı. Bundan iki yıl önce ise Urfa'dan Diyarbakır'a, Mardin'den Malatya, Ankara ve hatta Almanya'ya giderek 12 Eylül döneminde Diyarbakır Askeri Cezaevi'nde kalanların hikayelerini dinledi ve yaşanan dramları 5 No'lu Cezaevi adlı belgeselde topladı.

33 yaşındaki Demirel'in bu çalışması geçen ay Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Belgesel Ödülü'nü aldı. Demirel, bu belgeseli...