Sakarya'daki Yaşayan Stadyum sporcuları ağırlamak için bekliyor!
Sakarya'da inşa edilen "Yaşayan Stadyum" projesi yeni dönemde sporcuları ağırlamak için bekliyor...
Sakarya'da inşa edilen "Yaşayan Stadyum" projesi kapsamında Yeni Sakarya Atatürk Stadı, yeni dönemde kapılarını sporculara açmayı bekliyor.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık olarak 128 dönüm arazinin 28 dönümü üzerinde, UEFA standartlarına uygun olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 150 milyon TL'ye inşa edilen Yeni Sakarya Atatürk Stadı, 8 Ekim 2017 tarihinde Sakaryaspor ile Kahramanmaraşspor arasında oynanan maçla taraftara kapılarını açtı.
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, stadyumun futbol dışında da diğer branşlara hizmet verebilmesi amacıyla "Yaşayan Stadyum" projesini başlattı.
Proje kapsamında atletizm, boks, judo, güreş, karate, eskrim ve diğer spor branşları için maraton ve kale arkaları tribünlerinin alt kısımları, cep salonlarına dönüştürüldü.
İnşaatı tamamlanan 12 salonda ekipmanların yerleştirilmesine başlanırken, diğer 10 salonda ise tadilat işlemleri sürüyor.
Maraton tribünün altındaki alanda yaklaşık 700 bin TL'ye 120 metre uzunluğunda kapalı atletizm pistinin de yapıldığı proje kapsamında soyunma, antrenör ve dinlenme odaları ile mescitler sporseverlerin kullanımına açıldı.
Projeyle stadyumun dışarısında da uluslararası müsabakaların gerçekleştirilebileceği salon, halı saha, cimnastik salonu, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortları, yürüyüş parkuru ile piknik alanlarının inşa edilmesi hedefleniyor.
Her spor branşına hizmet verebilmek için hayata geçirilen "Yaşayan Stadyum", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimi kapsamında bugün itibarıyla sporcuları ağırlayacak.
- Özsoy: "Stadı tamamen aktif olarak kullanalım istedik"
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 28 bin kişilik stadyumun 2017'de açıldığını söyledi.
Stadyumun aktif bir şekilde kullanılmasını istediklerini dile getiren Özsoy, "Tribünlerin altı tamamen boştu. Orada bazı çalışmalar yaptık. Türkiye'nin en uzun kapalı atletizm pistini yaptık. Atletizmle alakalı tüm branşların yapılacağı mükemmel bir salon oldu. Maliyeti de çok düşük oldu. Stadın altını tamamen aktif bir şekilde kullanalım istedik. 54 branşın faaliyet göstereceği 22 salon projesi hazırladık. Bunların 12 tanesini kurum ustalarımızla hazırladık. Şu aşamada da malzemelerini yerleştiriyoruz." dedi.
Özsoy, diğer salonların da inşaatının sürdüğünü dile getirerek, stadyumun içerisinde gençlik merkezi ve Adapazarı ilçe müdürlüğünün hizmet verdiğini belirtti.
Maç sırasında otoparkla ilgili sıkıntı yaşandığını söyleyen Özsoy, stadın altındaki 3 bin araçlık otoparkın da bakım-onarımın ardından hizmete alınacağını belirtti.
Özsoy, "Yaşayan Stadyumu" iki kategoride değerlendirdiklerini dile getirerek şunları söyledi:
"Dış kısmına ise Spor Lisesi, uluslararası müsabakaların yapılabileceği bir salon ve cimnastik sporcularımıza has olmak üzere bir salon inşa edeceğiz. İki kapalı saha, iki tenis kortu, iki voleybol ve basketbol sahası, 5 bin metrekare koşu ve yürüyüş parkuru yapacağız. Çocukları antrenman yaparken velilerin de vakit geçirebilmesi için yerler yapacağız. Bu şekilde tam 'Yaşayan Stadyum' ruhuna uygun bir şekilde tüm Sakarya halkının oraya gelip kendini bulabileceği, etkinlik yapabileceği alan olsun istiyoruz."
Halkın stadyumu tanımaları ve çim saha ile tribünler arasındaki alanda yürüyüş yapmaları için etkinlikler düzenlemeyi düşündüklerini belirten Özsoy, "Yaşayan Stadyum'un ruhuna uygun olarak stadın sadece futboldan ibaret olmadığını, Sakarya halkına mal olması gerektiğini ve tüm branşların da stadyumda nasıl yapılabilir olduğunu gösterme adına 22 salonda 54 branşın uygulamasına başlayacağız. Pandemi süreci biter bitmez bütün sporcularımızla o şöleni orada yaşayacağız." diye konuştu.