16 / 05 / 2024

çayırova yaya köprüsü

çayırova yaya köprüsü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çayırova Yenimahalle’de şehrin sülietini değiştiren modern bir yaya köprüsü yapıyor. Yeni köprüyle yayalar güvenle karşıdan karşıya geçebilecekler.

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan 18 ay önce tamamlandı!

2023 metrelik orta açıklığıyla 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu, öngörülenden 18 ay önce tamamlandı ve hizmete sunuldu. Böylece iki kıta birbirine bağlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü yarın açılıyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü yarın törenle hizmete açılıyor.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Ordu Cevizdere Köprüsü 3-4 ay içinde yeniden yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ünye'de yıkılan Cevizdere Köprüsü'yle ilgili "Hedefimiz bu köprüyü 3-4 ay içinde bitirmek." dedi...

Manavgat Modern Yaya Köprüsü açıldı!

MANAVGAT Belediyesi tarafından yaptırılan yaya köprüsünün açılışı 15 Eylül'de şarkıcı Ferhat Göçer konseriyle yapılacak.

Manavgat Modern Yaya Köprüsü açılıyor!

Manavgat Belediyesi tarafından Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı’nda yaptırılan modern yaya köprüsü 15 Eylül’de açılıyor.

Dünyanın en uzun asma yaya köprüsü İsviçre'de açıldı!

İsviçre'de dünyanın en uzun asma yaya köprüsü açıldı. Köprü, yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve 85 metre yüksekliğinde.

Gebze'ye yeni yaya köprüsü inşa edilecek!

Gebze D-100 Osman Yılmaz Mahallesi mevkiinde yapılacak olan yaya köprüsünün ihalesi yapıldı.

çayırova yaya köprüsü Haberi

çayırova yaya köprüsü

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü güzergahında olan köprüyü enstitüye giden öğrenciler de sıkça kullanacak. Çayırova-Yenimahalle’de D-100 üzerinde yapımı süren yaya köprüsünün ana direği ve yürüyüş platformu montajının ardından engeli asansörü için de taşıyıcı sistem kuruldu.


Montajdan sonra yürüyen merpen


Eski köprünün hemen bitişiğine yapılan yeni köprü İzmit’teki köprülerle aynı özellikte olacak. Köprünün altındaki yan yollarda oluşturulacak duraklarla yolcular zaman kaybetmeden ulaşımlarını sağlayacak. Köprüde süren çelik montaj ve kaynak uygulamalarının ardından çelik halatlar ve yürüyen merpenlerin montajı yapılacak. Yayalar ise geçici olarak güçlendirme yapılan eski köprüden ulaşım sağlıyor.


70 metre uzunluğunda


D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve akaryakıt istasyonu arasında uzanan eski köprü yerini modern köprüye bırakacak. 70 metre uzunluğa sahip olacak yaya köprüsü çelik malzemeden imal ediliyor. Yaya üst geçidinin ikişer inişli ve...