02 / 05 / 2024

cazibe merkezleri yatırım başvurusu

cazibe merkezleri yatırım başvurusu

Cazibe Merkezleri Programı'nda tablo netleşti. Programa 92 milyar liralık yatırım, 365 kişilik de istihdam başvurusu geldi.

Türkiye'de AVM'lere yapılan yatırım 58 milyar dolar!

Anadolu Sohbetleri Buluşmaları etkinliğinde konuşma yapan AYD Başkanı Belgü, "Alışveriş merkezleri için 58 milyar dolarlık bir yatırım var ve 520 bin kişi bu yerlerde istihdam ediliyor" dedi.

Bitlis OSB'de yatırım için Kalkınma Bankası'na başvuru yapıldı!

Bitlis'te 70'den fazla girişimci, "Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım gerçekleştirmek için Kalkınma Bankası'na başvuru yaptı.

Ofis yatırımında yeni cazibe merkezi: Ataşehir!

Cushman & Wakefield'ın yönetici ortaklarından Tuğra Gönden ve Toğrul Gönden, Türkiye'nin emlak ve inşaat sektörü ile ilgili görüşlerini paylaştı. Tuğra Gönden, ofis yatırımında yeni cazibe merkezinin Ataşehir olmaya başladığını belirtti.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 92 milyar liralık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili son durumu anlattı. Bakan Elvan, söz konusu projeler kapsamında 92 milyar liralık yatırım ve 365 bin kişilik istihdamın öngörüldüğünü belirtti.

Termal turizme 40 milyon TL'lik yatırım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı termal turizme yönelik 40 milyon TL’lik yatırım yapılması kararı aldı. Bu karar göre 8 ile yeni termal tesisler, termal su depoları ve turizm merkezleri kurulacak.

Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefi!

Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefleniyor. İki firma, projeleri hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladı.

Cazibe Merkezleri Programı'na 92 milyarlık yatırım başvurusu!

Cazibe Merkezleri Programı'nda tablo netleşti. Programa 92 milyar liralık yatırım, 365 kişilik de istihdam başvurusu geldi.

Cazibe Merkezleri Programı’na 82 milyar liralık yatırım başvurusu!

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na yerli ve yabancı 8 binden fazla yatırım başvurusu geldi. Başvuruların yatırım bedeli 82 milyar TL'ye ulaştı.

Balıkesir'e 1,5 yılda 2 milyar TL'lik yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur "Balıkesir 1,5 yılda 2 milyar TL'lik yatırım çekti" dedi. Uğur konuşmasına "Bu yatırımlara karşın Balıkesir'i cazibe merkezi ve yaşanır bir kent haline getirmek için vizyon projeleri hayata geçirdik" diye ekledi.

31 iş adamı Doğu'ya yatırım yapacak!

Ağrı Valisi Musa Işın, 23 ilde uygulamaya geçilen "Cazibe Merkezi Programı" kapsamında şu ana kadar 31 iş adamından yatırım için müracaat aldıklarını söyledi.

Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldığını bildirdi. Elvan, taleplerin Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır'da yoğun olduğunu söyledi.

Van’a 1.6 milyar TL’lik yatırım yapılacak!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van için başvuruda bulunan çok sayıda yatırımcının 1 milyar 600 milyon liralık yatırım yapacağı öngörülüyor.

Şanlıurfa, dev holdinglerin yatırım radarına girdi!

Şanlıurfa, ‘Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında 1 ay içinde 110 yatırım başvuru aldı. Zorlu Holding, Esas Holding, Emine Sabancı Kamışlı ve Nobel İlaç'ın arasında bulunduğu dev holdingler Şanlıurfa'da yatırıma hazırlanıyor.

cazibe merkezleri yatırım başvurusu Haberi

cazibe merkezleri yatırım başvurusu


Türkiye’nin doğusunu ayağa kaldıracak Cazibe Merkezleri Programı’nın son resmi rakamlarını içeren tablo netleşti. Kalkınma Bakanlığı, Kalkınma Bankası ve bölgedeki kalkınma ajanslarına göre 23 il için toplam 3 bin 380 yatırım başvurusu yapıldı. Kalkınma Bakanlığı’nda toplanan yatırım başvurularının toplamı 92 milyar lira olarak hesaplandı. 83,7 milyar lirası sabit yatırımlardan oluşan resmi başvurulara göre; 365 bin 311 kişi istihdam edilecek.


REKOR ŞANLIURFA VE ERZURUM’A

En çok yatırım başvurusu alan ilk beş il Şanlıurfa (450), Diyarbakır(374), Mardin(336), Malatya(334) ve Elazığ(229) olarak sıralandı. Ancak toplam yatırımın büyüklüğü bakımından 20,3 milyar lirayla Erzurum öne çıktı. Bu ili 10,7 milyar liralık yatırımla Şanlıurfa, 9,9 milyar liralık yatırımla Malatya takip ediyor. Yatırım miktarının büyüklüğü bakımında Elazığ 7,3 milyar lirayla dördüncü, Diyarbakır ise 6,2 milyar liralık yatırımla beşinci sırada...