02 / 05 / 2024

cazibe şehirler diyarbakır

cazibe şehirler diyarbakır

Kalkınma Bakanlığı, göç veren ama metropolleşme potansiyeli olan 12 şehir için harekete geçti. Tarihi dokuya sahip şehirleri cazibe merkezi haline getirecek olan projenin pilot bölgesi ise Diyarbakır.

Diyarbakır'da kripto para çetesi çökertildi!

Son zamanlarda ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan kripto para dolandırıcılığında Diyarbakır öne çıkan şehirler arasında yer aldı. Hafta sonu kentte yapılan operasyonda vurgun yapan çete çökertildi. 

TOKİ Diyarbakır Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı ihalesi 27 Temmuz'da!

Diyarbakır Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4 Kısım Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır Sur yeniden cazibe merkezi oluyor!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılarda adeta yıkıma uğrayan Sur ilçesi yeniden yaşamla buluşturuldu.

Diyarbakır'a 3. OSB geliyor!

Cazibe Merkezi Programı kapsamında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Diyarbakır'ın OSB ihtiyacı karşılanacak. Bölgede 3. OSB inşa edilecek.

Diyarbakır yatırımcıları bekliyor!

Diyarbakır’da iş çevreleri, Cazibe Merkezleri kapsamında gelecek yatırımcıları bekliyor. "Yatırımcıyı bekliyoruz" diyen TÜMSİAD Şube Başkanı Oğulmuş "Gelsinler yatırım yapsınlar, ortakları da oluruz. Her şeylerine kefiliz” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Sur cazibe merkezi olacak!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesi, yeni yaşama hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara hız verdi. Sur cazibe merkezi olacak.

Cazibe Merkezi Programı projesinde gözde şehir Diyarbakır!

Kalkınma Bakanlığı, göç veren ama metropolleşme potansiyeli olan 12 şehir için harekete geçti. Tarihi dokuya sahip şehirleri cazibe merkezi haline getirecek olan projenin pilot bölgesi ise Diyarbakır.

Diyarbakır'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı. Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının çoğunun tamamlandığını bildirdi.

Diyarbakır Şehzadeler Konağı restore ediliyor!

Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından Sur ilçesinde bulunan tarihi Şehzadeler Konağı’nın restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç restorasyonla ilgili bilgi verdi...

Diyarbakır'ın turizm potansiyeli artıyor!

Ortadoğu'nun turizm açısından cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Diyarbakır, geçtiğimiz yıllara oranla artan turist sayısıyla dikkat çekerken, Belediye kentteki turizm potansiyelini arttırmak için çaba sarf ediyor,

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'de talep patlaması!

Hükümetin Teşvik İlanı, pkk tehdidine rağmen Diyarbakır'ı cazibe merkezi yaptı...

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d

cazibe şehirler diyarbakır Haberi

cazibe şehirler diyarbakır

Kalkınma Bakanlığı tarafından cazibe merkezi olarak seçilen 12 şehrin çehresi değişiyor. Bakanlığın 9. Kalkınma Planı ile bölgesel politika öncelikleri arasına giren 'Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı' çerçevesinde toplam 12 ile destek veriyor. Geri kalmış ve sürekli göç veren bölgelerdeki metropolleşme eğilimi taşıyan Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Sivas, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon ve Van'dan oluşan 12 il, "Cazibe Merkezi Programı" içerisine yer alıyor. Pilot bölge olarak seçilen Diyarbakır'ın ardından Van, Şanlıurfa, Erzurum ve bu yıl program içerisine dahil edilen Gaziantep'te de çalışmalar hızlandırıldı. Toplam 40 projeye destek vermeyi hedefleyen bakanlık, şu ana kadar 22 projeyi hayata geçirdi. Projelere bugüne kadar 259 milyon TL para aktarılırken, bu tutarın 98 milyon TL'si...