29 / 04 / 2024

cebri icra ne demektir

cebri icra ne demektir

Cebri satış tapu işlemi, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemi şeklinde yapılıyor. cebri satış tapu tescili işlemi için istenen belgeler haberimizde...

Cebri icra nedir?

Cebri icra nedir?: Kendi istekleriyle borçlarını ödemeyen borçluların, borçlarını devlet kuvveti ile ödemelerinin sağlanması; ilgili icra dairelerinin, gereğinde zor kullanarak, borçluyu borcunu ödemeye zorlamaları şeklinde tanımlanıyor...

Cebri icra ne demektir?

İcra ve İflas Kanunu'nda madde 32, 42 ve 60'ta ele alınan husus cebri icra ne demektir, detayları...

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Hissedarlardan biri icralık olursa ne olur? Hisseli tapu icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuda; birden fazla hissedarlar vardır. Peki hissedarlar icralık olabilir mi, olursa ne olur? İşte hisseli tapuya dair tüm bu soruların cevapları!

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?

Vatandaşlar borçlarını ödeyemiyor! İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaştı

Enflasyon ile başa çıkamayan vatandaşların borçları günden güne artıyor.  Borçlarını ödeyemeyen vatandaşların sayısı ise; 2021 sonunda 22 milyon 571 bin olan icra dosyası sayısı, bu ay itibari ile 24 milyon 77 bin 828’e çıktı. İşte detaylar…

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

Eski site yönetimden kalan borçlar ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sitede yapılan incelemede eski yönetimin yeni yönetime 200 bin TL borç bıraktığı ve 43 bin TL'lik icra takibi olduğu, bu durumda ne yapılacağı soruldu. 

İcra ve iflas harçları 2021!

İcraya başvuran kişiler belli oranlarda harç ödüyor. Peki, icraya başvurma harcı 2021 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2021..

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Borçlunun malı yoksa icra nasıl yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Demre Belediyesi'ne icra geldi!

Demre Belediye Başkanı İYİ Partili Okan Kocakaya, 2010- 2013 yıllarından kalan borç için belediyeye faiziyle 1 milyon 200 bin TL'lik  icra geldiğini söyledi.

cebri icra ne demektir Haberi

cebri icra ne demektir


Cebri satış tapu!


Cebri satış tapu işlemi, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemi şeklinde yapılıyor. cebri satış tapu tescili işlemi için istenen belgeler şöyle:


1) İcra Müdürlüğünün satış müzekkeresi,

2) Bu müzekkerede; ihalenin kesinleşmiş olduğunun belirtilmesi, ihale alıcısının nüfus bilgilerinin ve üzeri mühürlenmiş fotoğrafının bulunması, ihale bedelinin gösterilmiş olması gerekir.

3) Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,

4) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


Cebri satış tapu harcı müzekkerede yazılı satış bedeli üzerinden her iki taraftan ayrı ayrı binde 15 oranında tahsil ediliyor. Ancak ihalede satıcının ödemesi gereken harç icra dairesi tarafından tahsil edilmişse sadece alıcıdan harç alınıyor. Veraset ve...