03 / 05 / 2024

cebri icra tahliye kararı

cebri icra tahliye kararı

Cebri icra yoluyla tahliye, ihale alıcısı adına tescil işlemi yapılan taşınmazın borçlu tarafından işgal edilmeye devam ettiği durumlarda on beş gün içerisinde tahliye etmesi söyleniyor...

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla talep edilebiliyor. Peki kira alacağı ve tahliye için icra takibi nasıl başlatılıyor? İşte kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021...

Borçlunun malı yoksa icra nasıl yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi ve tahliye davası!

Koronavirüs önlemleri kapsamında AVM'ler Mart ayının ortalarında birer birer kapanmıştı. 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmalarına karar verilen AVM'lerde mağaza sahipleri ile perakendeciler arasında kira tartışmaları ortaya çıkıyor. Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi başlatılacak.

Saadet Partisi'ne icra yoluyla tahliye!

Saadet Partisi'nin kira borcunu ödemediği nedeniyle başlatılan haciz işlemi sırasında bina tahliye edildi. Fatih Erbakan’ın, boşaltılan SP’nin binasını kendi partisinin genel merkezi olarak kullanacağı iddia edildi.

Inside Hotel icra yoluyla tahliye edildi!

İstanbul Şişli’de 245 odalı, 4 yıldızlı otelin işletmecisi Kazım Günkan’ın 200 bin dolar olan kira borcunu ödemediği gerekçesiyle önce icra takibi başlatıldı, ardından tahliye davası açıldı.

Deniz Seki'ye icra şoku!

5 Haziran akşamı tahliye olmaya hazırlanan Deniz Seki'ye lüks sitedeki lüks evin 7 bin 500 TL’lik aidat borcunu ödemediğin için icra geldi.

İntifa hakkı cebri icra!

Başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı cebri icra ile sona erer mi? İşte intifa hakkı ve cebri icra..

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kiracıya icra takibi dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. İşte kiracıya icra takibi dilekçesi örneği..

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

cebri icra tahliye kararı Haberi

cebri icra tahliye kararı


Cebri icra yoluyla tahliye!


Cebri icra yoluyla tahliye ihale alıcısı adına tescil işlemi yapılan taşınmazın borçlu tarafından işgal edilmeye devam ettiği durumlarda on beş gün içerisinde tahliye etmesi söyleniyor. Ancak taşınmaz bu süre içinde tahliye edilmezse zorla çıkarılıp taşınmaz ihale alıcısına teslim ediliyor.


İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre gerçekleştirilen ihaleler sonucu kazanılan taşınmazlarda üçüncü şahısların bulunması ve şartların olması halinde bunların tahliyesinin kısa sürede sağlanması amacıyla 135. maddenin 2 fıkrası düzenlenmiştir.


Eğer cebri icra yoluyla tahliye edilmesi istenen taşınmazda kiracı oturuyorsa kira sözleşmesinin bitiş tarihi bekleniyor. Sözleşme sona erdikten sonra tahliye işlemi gerçekleştiriliyor. Tabi bu durum cebri icra yoluyla tahliye tarihinden önce yapılan kira sözleşmeleri için geçerli oluyor. Eğer kiracı bu tarihten önce sözleşme yaptığını ispatlayamazsa tahliye işlemi kısa sürede yapılıyor.


Cebri...