28 / 04 / 2024

Cebri ifraz için gerekli belgeler

Cebri ifraz için gerekli belgeler

Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın birden fazla parsel haline getirilmesi işlemine ifraz deniyor. Peki, cebri ifraz nedir?

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş kira açıklaması geldi: Cebri adımlar atmak zorundayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira bedelleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sonrasını işaret eden Erdoğan, cebri adımlar atılması gerektiğini vurguladı. 

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Bir yakını ile ortak mal alanlar sonrasında ifraz işlemi yaparak tapunun bölünmesini talep edebiliyor. Peki, tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

İfraz harcı ne kadar?

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte tapu ifraz harcı 2021...

Cebri ifraz için gerekli belgeler Haberi

Cebri ifraz için gerekli belgeler

Cebri ifraz nedir?

İfraz işlemi, tapuda kayıtlı bir gayrimenkulün birden fazla parsel haline getirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. ifraz edilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin, irtifak hakkı veya şerh var ise bütün hak sahiplerinin muvaffaklarının alınması zorunlu oluyor. 


İfraz ile ilgili usul ve esaslara İmar Kanunu'nda yer veriliyor. İmar kanununun 15. ve 16. maddeleri İfraz ve Tevhid ana başlığı altında düzenlenmiş olarak karşımıza çıkıyor.


İmar kanunun 15. maddesi “ İmar planlarına göre yol, meydan, yeşil saha, park ve otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan gayri menkullerin bu kısımlarının ifrazına veya tevhidine izin verilmez.”


Cebri ifraz, binalı ya da binasız arsalarda hak sahiplerinin kararı aranmaksızın yol fazlaları, kamuya ya da belediyelere ait yerlerle birleştirilmeleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Gerekli belgeler... 

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu...