29 / 04 / 2024

cebri satış tapu harcı

cebri satış tapu harcı

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

Cebri satış tapu!

Cebri satış tapu işlemi, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemi şeklinde yapılıyor. cebri satış tapu tescili işlemi için istenen belgeler haberimizde...

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde bu senenin 10 ayında toplamda 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve bu satışlardan 31 milyar 374 milyon 314 bin 564 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, bu konuya dair detayları öğrenmek istiyor. Hisseli tapu nedir, Hisseli tapu başkasına satılır mı? İşte merak edilen ayrıntılar…

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu satışı belli başlı şartların yerine getirilmesinden gerçekleşebilir. Peki 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapuda satış yapmak pek çok kişinin kafasında büyüttüğü konuların başında gelmektedir. Tapu dairesine gitmeden bu satış işlemi yapılabilir mi? İşte detaylar!

Türkiye'de 8 ayda satılan gayrimenkul sayısı belli oldu! İşte elde edilen tapu harcı geliri! 

Türkiye'de bu senenin 8 ayında 2 milyon 137 bin 670 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 24 milyar 480 milyon 235 bin 785 Türk Lirası tutarında tapu harcı geliri elde edildiği belirlendi. 

cebri satış tapu harcı Haberi

cebri satış tapu harcı

Cebri satış, orcunu ödemekten kaçınan borçlunun mallarının icra dairesi tarafından haczedilip satılması ve satış bedelinden alacaklıya alacağının ödenmesi işlemine deniyor.

Tapuda cebri satış yapılabilmesi için istenen belgelerin temin edilmiş olması gerekiyor. Belgeler hazırlandıktan sonra tapudan randevu alınıp cebri satış işlemi için müracaat edilebiliyor.

CEBRİ SATIŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-)Kimlik Belgesi İhale alıcısının veya yetkili temsilcinin kimlik belgesi 

2-)İşlemde temsil var ise temsile ilişkin Vekaletname, yetki belgesi vb. Belge 

3-)Gerçek kişilerde fotoğraf 1’adet 6*4 ebatlarında vesikalık 

4-)Satış yazısı (ihalenin yapıldığının İcra müdürlüğünce düzenlenmiş kesinleştiğini ve ihale alıcısını...