03 / 05 / 2024

ÇED gerekli değildir kararı

ÇED gerekli değildir kararı

"ÇED olumlu" veya "ÇED gerekli değildir" kararı bulunan projelerde yapılacak kapasite artışı veya genişletilmesi planlanan projelere ilişkin tebliğ 8 Haziran 2016 tarihinde 29736 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

42 bin proje için ÇED gerekli değildir kararı mı verildi?

Ekonomik politikalar karşısında çevre değerlerini korumak maksadıyla hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarıyla ilgili veriler açıklandı. 2014’te 354 proje için ‘ÇED olumlu’, 3 bin 126 proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Gamador Parla Ankara resmen başlıyor! Ankara'ya 710 konutluk yeni proje geliyor!

Gamador İnşaat'ın başkent Ankara'daki yeni projesi Gamador Parla resmen başlıyor. 'ÇED gerekli değildir' kararı verilen projede 710 konut yer alıyor.

Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a çağrı: Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır!

Müzeyyen Mağdur ev sahibi isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından "Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır" dedi ve mağdur ev sahipleri için yapılması gerekenleri sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İletişim Başkanlığı: Kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılmadığı iddiası doğru değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar alındı" iddiası doğru değildir" açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Çankırı projesi için düğmeye basıldı, sıra temel atmaya geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı projesi için 'ÇED gerekli değildir kararı' verildi. 475 konutun yer aldığı proje 564 milyon 451 bin 740 TL'ye mal olacak.

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

TOKİ'nin İstanbul'daki dev projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı! 637 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Eyüpsultan'daki yeni projesi resmen başlıyor. 637 yeni konutun yer alacağı projenin maliyeti 889 milyon 476 bin TL olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

TOKİ Yozgat projesi resmen başlıyor! 304 konutluk yeni proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat projesi resmen başlıyor. Yozgat Eskipazar 2. Mıntıka Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan projede toplam 304 konut yer alacak.

Violet Diamond projesi resmen başlıyor! Beylikdüzü'ne 328 konutluk yeni proje geliyor!

Güven Reform Group tarafından Beylikdüzü’ne inşa edilecek Violet Diamond projesi resmen başlıyor. 328 konut ve 10 ticari alan kapasiteli proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Bakırköy Gayrimenkul'den Maltepe'ye 528 konutluk yeni proje geliyor!

Bakırköy Gayrimenkul'ün İstanbul Maltepe’de inşa edeceği yeni konut ve ticari alan projesi resmen başlıyor. 528 konut ve 32 dükkan kapasiteli yeni proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Nevşehir Ürgüp'e 230 odalı yeni otel geliyor!

Mustur Turizm tarafından Nevşehir’de inşa edilecek turizm konaklama tesisi projesi resmen başlıyor. 230 oda ve 466 yatak kapasitesinin olacağı proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

ÇED gerekli değildir kararı Haberi

ÇED gerekli değildir kararı

"ÇED olumlu" veya "ÇED gerekli değildir" kararı bulunan projelerde yapılacak kapasite artışı veya genişletilmesi planlanan projelere ilişkin tebliğ 8 Haziran 2016 tarihinde 29736 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Tebliğ gereğince projede yapılacak değişikliğin türüne göre Valiliğe veya Bakanlığa müracaat edilebiliyor.


TEBLİĞ


“ÇED OLUMLU” VEYA “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” KARARI BULUNAN PROJELERDE YAPILACAK KAPASİTE ARTIŞI VE/VEYA GENİŞLETİLMESİ PLANLANAN PROJELERE İLİŞKİN TEBLİĞ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında “ÇED Olumlu” veya “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan projelerde yapılacak kapasite artışı ve/veya genişletilmesi planlanan projelere ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Yönetmelik kapsamında “ÇED Olumlu” veya “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan ve eşik değeri olan...