13 / 05 / 2024

çed gerekli değildir raporu nasıl alınır

çed gerekli değildir raporu nasıl alınır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugün 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ÇED süreci nasıl işler, neleri kapsar? İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin tam metni...

'Allah mal sahiplerine sabır versin' diyen Mert Başaran: 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir'

Ev sahibi kiracı kavgaları her geçen gün giderek artarken Ekonomist Mert Başaran'dan da yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Mert Başaran paylaşımında 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir' ifadelerini kullandı.

İş GYO Tuzla projesi resmen başlıyor! Tam 1.115 yeni konut geliyor!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Tuzla'daki yeni projesi resmen başlıyor. 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verilen dev projede 1.115 konut ve 19 ticari ünite yer alacak.

Gamador Parla Ankara resmen başlıyor! Ankara'ya 710 konutluk yeni proje geliyor!

Gamador İnşaat'ın başkent Ankara'daki yeni projesi Gamador Parla resmen başlıyor. 'ÇED gerekli değildir' kararı verilen projede 710 konut yer alıyor.

Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a çağrı: Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır!

Müzeyyen Mağdur ev sahibi isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından "Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır" dedi ve mağdur ev sahipleri için yapılması gerekenleri sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İletişim Başkanlığı: Kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılmadığı iddiası doğru değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar alındı" iddiası doğru değildir" açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Çankırı projesi için düğmeye basıldı, sıra temel atmaya geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı projesi için 'ÇED gerekli değildir kararı' verildi. 475 konutun yer aldığı proje 564 milyon 451 bin 740 TL'ye mal olacak.

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

TOKİ'nin İstanbul'daki dev projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı! 637 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Eyüpsultan'daki yeni projesi resmen başlıyor. 637 yeni konutun yer alacağı projenin maliyeti 889 milyon 476 bin TL olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

TOKİ Yozgat projesi resmen başlıyor! 304 konutluk yeni proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat projesi resmen başlıyor. Yozgat Eskipazar 2. Mıntıka Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan projede toplam 304 konut yer alacak.

Violet Diamond projesi resmen başlıyor! Beylikdüzü'ne 328 konutluk yeni proje geliyor!

Güven Reform Group tarafından Beylikdüzü’ne inşa edilecek Violet Diamond projesi resmen başlıyor. 328 konut ve 10 ticari alan kapasiteli proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

çed gerekli değildir raporu nasıl alınır Haberi

çed gerekli değildir raporu nasıl alınır


YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik;


a) Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ile Proje Tanıtım Dosyasının hangi tür projeler için isteneceği ve içereceği konuları,


b) Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları,


c) Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamına giren projelerin inşaat, işletme ve işletme sonrası izlenmesi ve denetlenmesini,


ç) Çevresel Etki Değerlendirmesi sisteminin, çevre yönetiminde etkin ve yaygın biçimde uygulanabilmesi ve kurumsal yapısının güçlendirilmesi için gerekli eğitim çalışmalarını,


kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar...