16 / 05 / 2024

çed kanunu içeriği

çed kanunu içeriği

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. İşte, Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinin tam metni!

Cengiz İnşaat'tan sonra bir kötü haber de Ağaoğlu'na

Bodrum Belediyesi'nin Cengiz İnşaat'ın 60 ruhsatını iptal etmesinden sonra Ali Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat'ın Bodrum - Milas arasındaki projesinde ÇED raporu için yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

2022 yılı sonuna kadar zamla ilgili net bir açıklama duymayan emekliler, salı günü açıklanacak enflasyon rakamları için adeta nefeslerini tutmuşken TÜED'den yeni bir çağrı geldi.

Deprem kanunu ve fay kanunu için adım atıldı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, araştırma komisyonu kurulması teklifinin kabul edildiğini, komisyonun deprem kanunu ve fay kanunu çıkarılması konusunda adım atılacağını söyledi.

CHP'den Kanal İstanbul ÇED raporu için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Tanal, Savcılıktan rapordaki eksikliklerin tespiti için bilirkişi ve keşif talep etti...

Kanal İstanbul'un ÇED raporu için son söz 15 gün sonra söylenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edilen Kanal İstanbul Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu için 55 kurum ve kuruluşun görüşüne başvuruldu...

ED Architecture İç Mimarlık Ofisi Limited Şirketi kuruldu!

ED Architecture İç Mimarlık Ofisi Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Didem Yaşkut tarafından kuruldu.

Ed Hizmet İşleri Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ed Hizmet İşleri Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Ateş tarafından kuruldu. 

Kanal İstanbul'da ÇED belirsizliği!

Güzergahı 15 Ocak'ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan atarafından açıklanan Kanal İstanbul'da Çed belirsizliği yaşanıyor...

Hataylı emekliler TOKİ evleri istiyor!

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şubesi'ni ziyaret etti. TÜED emekliler için TOKİ konutları istediklerini dile getirdi.

Vergi barışı başvuruları başladı!

Vergide büyük yapılandırma kanunu içinde doğru seçimler vatandaş için büyük kazançlar sağlayabilecek. Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler Maliye’ye bildirildiğinde vergi aslı ödenecek, ceza ve faizler ise silinecek.

Akın Üstündağ'dan Büyükşehir Belediyesi Kanunu için 5 teklif!

Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5 ayrı kanun teklifi verdi. Kanun tekliflerinin tümü 25 Mayıs'ta İçişleri Komisyonu'na gönderildi..

İcra ve İflas Kanunu değişiyor!

İş dünyası sayısı her geçen gün artan iflas ertelemeyi tartışırken Adalet Bakanlığı, yeni bir İcra ve İflas Kanunu için çalışma başlattı.Yeni çalışmayla uygulamadan kaynaklı sorunların da çözüleceği düşünülüyor.

Birden fazla evi olanlar her durumda vergi ödeyecek!

Hükümet, 2016 Bütçe Tasarısı’nın ardından uzun zamandan beri beklemede olan Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nı gündeme taşıma kararı aldı. Kadük olduktan sonra yenilenen, yeni Gelir Vergisi Kanunu için start veriliyor.

çed kanunu içeriği Haberi

çed kanunu içeriği

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştı.  Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğin kapsamı ise şu şekilde açıklanıyor;


Bu Yönetmelik;

a) Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ile Proje Tanıtım Dosyasının hangi tür projeler için isteneceği ve içereceği konuları,


b) Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları,


c) Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamına giren projelerin inşaat, işletme ve işletme sonrası izlenmesi ve denetlenmesini,


ç) Çevresel Etki Değerlendirmesi sisteminin, çevre yönetiminde etkin ve yaygın biçimde uygulanabilmesi ve kurumsal yapısının güçlendirilmesi için gerekli eğitim çalışmalarını, kapsar.


Genel Hükümler


Yetki

MADDE 5 – (1) Bu Yönetmeliğe tabi projeler hakkında "ÇED Olumlu", "ÇED Olumsuz", "ÇED Gereklidir" veya...