05 / 05 / 2024

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

2022 yılı sonuna kadar zamla ilgili net bir açıklama duymayan emekliler, salı günü açıklanacak enflasyon rakamları için adeta nefeslerini tutmuşken TÜED'den yeni bir çağrı geldi.



2022 yılı sonuna kadar zamla ilgili net bir açıklama duymayan emekliler, salı günü açıklanacak enflasyon rakamları için adeta nefeslerini tuttu.

Yıl sonuna doğru her an gelecek bir zam açıklaması için tetikte bekleyen emekliler ne yazık ki, 2022 sonuna kadar bekledikleri zam haberini alamadı.

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

Şimdi gözler önümüzdeki salı günü açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrilmişken, Türkiye Emekliler Derneği’nden de son açıklama geldi.

Beklenen zamlarla ilgili konuşan TÜED Başkanı Kazım Ergün, bir kez daha emeklilerin büyük bölümünün aylığının yeni asgari ücretin bir hayli altında kaldığını vurguladı.

Ergün ayrıca, emekli aylıklarında kalıcı artış sağlanması için emekli aylığı hesaplanmasında gösterge sistemine geçilmesini ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının, yüzde 70'e yükseltilmesini talep etti.

 

EYT düzenlemesinde yaş sınırı getirilmemesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Ergün, düzenlemenin milyonlarca çalışanın yeni yıla mutlu şekilde girmesini sağladığını dile getirdi.

Düzenlemenin yasalaşmasıyla milyonlarca kişinin emekli olacağına ve emekli sayısının 16 milyonu bulacağına dikkati çeken Ergün, emeklilik hakkına erişen kişilerin aileleriyle birlikte güzel şekilde geçinebileceği gelire sahip olmasını istediklerini ancak bunun günümüz şartlarında pek mümkün olmadığını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön