01 / 05 / 2024

çed uygulaması

çed uygulaması

Mustafa Satılmış: “ÇED Süreci elektronik sistemle (e - ÇED) yürütülmektedir. Evrak akışı elektronik ortamda gerçekleştirilip evrak havaleleri ve postada yaşanan zaman kayıpları da ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

5 soruda stratejik ÇED uygulaması!

Henüz taslak halinde olan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonra hangi alanlarda stratejik ÇED istenecek? Stratejik ÇED nasıl hazırlanacak? İşte 5 soruda stratejik ÇED uygulaması..

Kentlerde stratejik ÇED uygulaması başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘stratejik ÇED’ uygulamasıyla çevresel etki değerlendirme sürecini daha kapsamlı hale getirecek. Hazırlanan taslağa göre, yatırımlar için alınan ÇED raporlarının bölgesel anlamda bir üst aşamasına geçilecek.

İşte ÇED muafiyetine kısmi iptal gerekçesi!

Belirli şartları taşımak kaydıyla bazı kamu yatırım projeleri ve bunların gerçekleştirilmesi için zorunlu olan yapı ve tesisleri ÇED uygulamasından muaf tutan düzenlemenin iptal gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Çevre Bakanlığı'nın e-ÇED uygulamasına birincilik ödülü!

Mustafa Satılmış: “ÇED Süreci elektronik sistemle (e - ÇED) yürütülmektedir. Evrak akışı elektronik ortamda gerçekleştirilip evrak havaleleri ve postada yaşanan zaman kayıpları da ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Çevre Mühendisleri Odası'ndan Soma Kolin Termik Santrali'nin ÇED raporuna itiraz!

Çevre Mühendisleri odası, 6 bin zeytin ağacının kesildiği termik santral projesinin ÇED raporuna dair açıklama yaptı. Raporda, ÇED raporunun hiçbir yerinde zeytin ağaçlarının kesileceğinden bahsedilmediği için uygulamasının yapılamayacağı vurgulandı...

E-ÇED uygulaması dünyada ilk olma özelliğini taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının devreye sokmuş olduğu E-ÇED uygulaması dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Bu uygulama ile süreç içerisinde yaşanan zaman kaybı ve kaynak israfına son verildi...

Madencilikte yeni ÇED uygulaması!

Bu kapsamda, madencilikte üretim ve nakliye işlemlerinde ortaya çıkan toz emisyonlarının yer altı ve yer üstü su kaynaklarına, patlatmadan kaynaklanan gürültünün ise çevreye etkileri, ÇED süreciyle ortadan kaldırılıyor.

Konut kredileri ile ilgili ipoteklerin harç uygulaması sirküleri yayınlandı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Toplu Konut Kanunu'nun Ek 2’nci Maddesi Kapsamında Kullandırılacak Kredilerle İlgili İpotekler İle Bu Konutların Tapuya Tescilinde Harç Uygulamasına İlişkin Sirküler Yayınlandı.

Akkuyu Nükleer Santral'nin ÇED Raporu yakında kamuoyuna sunulacak!

Akkuyu'nun ÇED raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuna sunulacak . Yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın incelemesinin ardından kamuoyuna sunulacak.

Marshall'dan artırılmış gerçeklik uygulaması: Visualizer!

Akzonobel Marshall, ‘arttırılmış gerçeklik’ teknolojisiyle (Augmented Realty) desteklenen ‘Marshall Visualizer’ uygulamasını tanıttı. Kullanıcılar, akıllı telefon veya tabletlerle boya sürmeden evlerin duvarlarını gerçek zamanlı olarak renklendirebilecek.

Marshall sanal boya uygulamasını tanıttı!

AkzoNobel Marshall, Augmented Realty ( AR ) teknolojisiyle desteklenen Marshall Visualizer uygulamasını tanıttı. Kullanıcılar bu yeni metodla tek bir boya damlası bile kullanmadan, evlerinin duvarlarını renklendirebiliyor...

çed uygulaması Haberi

çed uygulaması

“Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde rekabeti arttırıcı, bilgiye dayalı, e-Hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulan TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen eTürkiye (eTR) Ödülleri kapsamında “eTR Ödülleri” ile Kamudan Vatandaşa eHizmetler Kategorisi, Kamudan İşdünyasına eHizmetler Kategorisi, Kamudan Kamuya eHizmetler Kategorisi ve Yerel Yönetimler (Küçük, Orta, Büyük Ölçekli) Kategorisinde ödüller 15 Ocak 2015 tarihinde TBMM Tören Salonunda verildi.


Kamudan İş dünyasına e- Hizmetler Kategorisi'nde finale kalan Çevrimiçi ÇED Süreci Yönetimi Sistemi (e-ÇED) jüri tarafından elektronik oylama yapılarak 1. incilik ödülüne layık görüldü.

Bakanlık adına birincilik ödülünü alan ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Mehmet Mustafa Satılmış şu açıklamaları yaptı:

ÇED Yönetmeliği kapsamında yer alan tüm faaliyetler irdelenerek günümüz teknolojik şartlarına uygun olarak kapasitelerinde ve eşik değerlerinde güncellemeler yapılarak EK-1...