08 / 05 / 2024

ÇED yönetmeliğinde inşaat sürecine katılımı belirleyen madde

ÇED yönetmeliğinde inşaat sürecine katılımı belirleyen madde

ÇED Yönetmeliğinin, 2014'te Danıştayca yürütmesi durdurulan maddeleri olduğu gibi yeni yönetmeliğe girdi. ÇED kararı sonrasında inşaat sürecinin özel şirketlerce denetlenmesini sağlayan maddenin yürütmesi durduruldu.

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzincan'da yapılan bilimsel betonarme çalışması deprem yönetmeliğinde yer alacak!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde yapılan bilimsel betonarme çalışması, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (CEB-FIB) Korozyon Komitesi tarafından kabul edilerek, çalışmanın deprem yönetmeliğinde alınması için karar verildi.

İnşaat sektöründe Otopark Yönetmeliği endişesi!

İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, 30 Haziran 2019'da yürürlüğe girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliğinin inşaat sektörünü zora sokacağını ileri sürdü.

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile yönetmeliğin yürürlük tarihi ertelendi..

Yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün taleplerine göre düzenlendi!

1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün talepleriyle yeniden düzenlendi. Mevzuata uygun alınan inşaat ruhsatı ile yapılan projeler, imar planı iptalleriyle akamete uğramayacak.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

ÇED yönetmeliğinde değişiklik 2017!

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikteki değişiklikler...

Limanlar yönetmeliğinde değişiklik 2017!

Limanlar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 8 Nisan 2017 tarihinde 30032 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler..

ÇOMÜ Ayvacık Meslek Yüksekokulu binası inşaatında son durum!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, yapımı devam eden Ayvacık Meslek Yüksekokulu binası inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası harita ve kadastro mühendisleri odası serbest mühendislik müşavirlik büroları tescil yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB serbest şehircilik hizmetleri, büro tescil, mesleki denetim ve en az ücret yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 25 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

TMMOB şehir plancıları odası yönetmeliğinde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 8 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

ÇED yönetmeliğinde inşaat sürecine katılımı belirleyen madde Haberi

ÇED yönetmeliğinde inşaat sürecine katılımı belirleyen madde

ÇED Yönetmeliğinin, kamu yararına aykırı bulunarak 2014'te Danıştayca yürütmesi durdurulan maddeleri olduğu gibi yeni yönetmeliğe girdi. Ekoloji Kolektifinin açtığı davada Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararıyla, ÇED kararı sonrasında inşaat sürecinin özel şirketlerce denetlenmesini sağlayan madde ve ÇED kapsamındaki projelerden etkilenecek yurttaşların ÇED süreçlerine katılımını belirsizleştiren düzenlemeler ile tesislerin kapasite artış taleplerini kapasiteye bakmadan değerlendiren maddenin yürütmesi durduruldu. Çevre Mühendisleri Odası'nın eşdeğer davasında da Danıştay, ÇED Raporu taahhütlerine uygun olmayan düzenlemelerin geri alınması için öngörülen 90 gün sınırını kaldıran maddenin yürütmesini de...