29 / 04 / 2024

ÇEDBİK Ulusal Yeşil Bina Sertifika

ÇEDBİK Ulusal Yeşil Bina Sertifika

100’ün üzerinde akademisyen, enstitü temsilcisi, şirket ve STK’nın katılımıyla şekillenen Yeşil Bina Sertifikası’nın çalışmalarıyla ilgili bilgi verecek olan dernek 8 Ekim günü Haliç Kongre Merkezi’nde...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Sanayide yeşil dönüşüm başlıyor!

DEİK, "Sanayide Yeşil Dönüşüm" projesi ile Türk firmalarını yeşil dönüşüme hazırlamak için düğmeye bastı. 

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Şanlıurfa’daki harabeler yıkılarak yeşil alana dönüştü!

Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi Atatürk Mahallesinde bulunan 2 yapıyı yeşil alana dönüştürmek için yıkımını gerçekleştirdi.

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Mimaride yeni yaklaşım: Yeşil yapılaşma!

Çevre hassasiyeti dünya çapında hızla yayılırken, mimaride de kendini göstermeye başladı. Farklı ülkelerdeki konut projelerinde yüksek yapılarda da artık geniş yeşil alan yaratan tasarımlar ön plana çıkıyor. Yeşil alan akımı şehir içindeki konutlarda kendini göstermeye devam edecek gibi duruyor...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

Kırklareli Yeşil Vadi İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kırklareli Yeşil Vadi İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi   Mustafa Turgay Gürdenlioğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

Bodrum'da Yeşilçam sanatçılarına huzurevi yapılıyor!

Yeşilçam Sineması Emekçileri Vakfı tarafından Muğla Bodrum’un Çamlık mahallesinde Yeşilçam sanatçılarının ücretsiz bakılacağı huzur evi yapılacağı açıkladı.

ÇEDBİK Ulusal Yeşil Bina Sertifika Haberi

ÇEDBİK Ulusal Yeşil Bina Sertifika

Türkiye’de Yeşil Dönüşümün lideri ÇEDBİK, 6. Yılında Ulusal Yeşil Bina Sertifika Çalışmalarını Anlatıyor



2007 yılından beri sürdürdüğü çalışmalarla Türkiye’nin sürdürülebilir kentsel dönüşüm, enerji verimliliği ve yeşil bina konularında bilinçlendirilmesine önemli katkıda bulunan ve Dünya Yeşil Binalar Konseyi (WGBC) Tam Konsey Statüsü’ne layık görülen Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, bugüne kadar sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmalarının Türkiye’ye kazandırdıklarını paylaşıyor. 


100’ün üzerinde akademisyen, enstitü temsilcisi, şirket ve STK’nın katılımıyla şekillenen Yeşil Bina Sertifikası’nın çalışmalarıyla ilgili bilgi verecek olan dernek 8 Ekim günü Haliç Kongre Merkezi’nde.



2012 yılında Türkiye’de bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk uluslar arası Yeşil Binalar Zirvesi’ni düzenleyen Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, 2013 yılı Şubat ayında 2.’sini gerçekleştirdiği bu zirvede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından imzalanan iyi...