04 / 05 / 2024

çekmeköy kentsel yenileme

çekmeköy kentsel yenileme

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköylü müteahhitlerle bir araya gelerek, kentsel dönüşüm, inşaat ruhsatı, iskan gibi konularda yapılan yeni düzenlemeleri anlattı..

Çekmeköy, İstanbul'un yeni yaşam kenti oluyor!

Çok değil daha 5 yıl once ilçe statüsüne kavuşan Çekmeköy, doğasıyla, ulaşım kolaylığıyla, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel tesisleriyle, yeşil alanları, parkları ve modern konutlarıyla İstanbul’un en yaşanılasi ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor...

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni imar planını devreye aldı. 

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Emlak Konut GYO, Bakanlığın Çekmeköy'deki arsasını 990 milyon TL'ye aldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 990 milyon TL'ye satın aldı.

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Balbey Kentsel Yenileme Projesi mülkiyet değerini artıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projeleri arttı!

Kentsel yenileme projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış, geçen yıl Bağdat Caddesi'nde ziyaretçi sayısının yüzde 27 azalmasına sebep oldu.

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok, kentsel yenileme var!

Taka Gazetesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile röportaj yaptı. Nuhoğlu kentsel dönüşümle ilgili sorular bir soruya, "Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok. Kentsel yenileme var." dedi.

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona gelindi!

Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Çanakkale'de Kentsel Yenileme Projesi değerlendirildi!

Çanakkale Belediyesi’nin girişimleriyle İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Sosyal Konutlar Mevkiine yönelik düzenlenen Kentsel Yenileme Projesine ilişkin hak sahiplerinin yoğun katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Çekmeköy Alemdağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ’da kentsel dönüşüme start verdi. Yapılacak olan konutlar bölgenin iklimi, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ve bölge insanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı.

Emlak yatırımcıları rotayı Çekmeköy'e çevirdi!

Çekmeköy'de kentsel dönüşüm devam ederken yeni Kentsel Tasarım Projeleri, emlak yatırımcılarının rotasını Çekmeköy'e çevirdi.Yeniden yapılacak olan evler ve mahaller Osmanlı ve Selçukluların izlerini taşıyor.

çekmeköy kentsel yenileme Haberi

çekmeköy kentsel yenileme

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy'de hizmet evren müteahhitlerle bir araya geldi. Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sırmacı ve Şahmettin Yükscl'in de katıldığı toplantı belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi. 2015 yılında uygulamaya başlanacak internet üzerinden dosya takibinin anlatıldığı toplantıda ağırlıklı olarak iş güvenliği ve yapılaşmada yönetmeliklerin önemi görüşüldü. Çekmeköy'ün yeni yapılaşma sürecini yaşayan bir ilçe olduğunu hatırlatarak söze başlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bu süreçte, müteahhitlerin olduğu kadar, toprak sahipleri ve yapı kontrol firmalarına da önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti. Çekmeköy'ü inşa ederken yapılanların şehri güzelleştiren ve değerini artıran yapılar olması gerektiğini belirten Başkan Poyraz, verilere, planlara ve yönetmeliklere uygun olarak yapılan yatırımlar hem müteahhide, hem yatırımcısına, hem de kentimize kazandırır," dedi. 


Yönetmeliklerin uygun gördüğü kadarıyla esneklik anlayışına sahip oldukların belirten...