19 / 05 / 2024

Celal Ağa Konağı Oteli yıkımı

Celal Ağa Konağı Oteli yıkımı

Vezneciler'deki 680 yıllık tarihi ‘Acemoğlu Hamamı’nın üzerinde inşa edilen kaçak otelin 2 katı yıkılacak. 11 yıl önce yıkım kararı verilen otelin yıkımı İBB ekipleri tarafından gerçekleşecek.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı'nda imar konuşuldu!

CHP'den seçilen büyükşehir belediye başkanları, Sultanahmet Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı"nda bir araya geldi 

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Artzen Design mekanlarınızı sanata dönüştürüyor!

İstanbul’un Boğaz ile buluştuğu, denizin yeşil ile kavuştuğu Anadolu Yakası’nın en güzel semtlerinden Çengelköy’de,  140 yıllık geçmişe sahip Tahir Paşa Konağı’nda yer alan Artzen Design dünyanın en iyi markalarını tasarım severlerle buluşturuyor.

Karfalt Karadeniz Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Limited Şirketi kuruldu!

Karfalt Karadeniz Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Limited Şirketi bugün 250 bin TL sermaye bedeli ile Pendik'te Celal Çağrı Kaya tarafından kuruldu. 

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Tarihi Osman Ağa Konağı butik otel oldu!

Artvin Arhavi Dereüstü Köyü’nde “Tarihi Osman Ağa Konağı” butik otel olarak hizmete açıldı.

Celal Ağa Konağı Oteli yıkımı Haberi

Celal Ağa Konağı Oteli yıkımı

İstanbul'un Vezneciler İlçesi'nde yer alan Acemoğlu Hamamı’nın üzerinde kaçak olarak inşa edilen Celal Ağa Konağı Otel’in yıkımı başladı. 680 yıllık tarihi ‘Acemoğlu Hamamı’nın üzerindeki otelin 11 yıl sonra 2 katı tıraşlanacak. 


2006 yılında dönemin Eminönü CHP İlçe Sekreteri Gazi Doğan otelin inşaatı hakkında şikayet dilekçesi vermişti. Şikayetin üzerine inşaatı mühürlenen oteli yapımı devam etti. 


23 Mayıs 2006’da verilen ivedi yıkım kararı 11 yıldan sonra başladı. İBB ekipleri tarafından otelin yıkım ve söküm işlemlerine başlandı. 2 katının tıraşlanacağı otel ile Doğan,  “Süreç içerisinde hem İBB Başkanı ve bürokratları, hem Fatih Belediye Başkanı ve dönemin Eminönü Belediye Başkanları ile 22 bürokrat hakkında suç duyurusunda bulundum. İBB’nin söz konusu yapı hakkına 2 yıkım kararı var. Tıraşlanacak otel Fatih döneminde yaptırılan 5 asırlık tarihi ‘Acemoğlu...