04 / 05 / 2024

Celal Bayarın evi

Celal Bayarın evi

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ayça Atikoğlu bugünkü yazısında 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ı anlattı. Bayar'ın Çiftehavuzlar’daki evi de kentsel dönüşümle yenilenecek.

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Brezilya Devlet Başkanı’nın 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi! İşte ayrıntılar...

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi. İşte Jair Bolsonaro'nun konuyla ilgili o açıklaması...

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi halihazırda devam eden kiracıların evleri satışa konu olabiliyor. Peki, kiracının evi satılırsa ne olur? Hakları nelerdir?

PSG'li Angel Di Maria'nın evi soyuldu!

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain'in (PSG) Arjantinli futbolcusu Angel Di Maria'nın evi soyuldu...

Şehit babasının evi jandarmanın destekleriyle onarılıyor!

Malatya'da, şehit babasının depremde hasar gören evi, İl Jandarma Komutanlığının destekleriyle onarılıyor.

İngiliz casus Arabistanlı Lawrence’ın evi 20 milyon TL'ye satılıyor! 

İngiliz casus ‘Arabistanlı Lawrence’ın, Arapların Osmanlı’ya isyanına dair ön çalışmalarını yaptığı evi satılıyor. 4 katlı ev 2 milyon 600 bin pound'a (yaklaşık 20 milyon TL) satılacak...

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi açıldı!

Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi'nin açıldı. AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou açılış konuşmasında; "Devam eden medya programları için AB tarafından 6 milyon avro civarında kaynak ayrılmıştır" dedi...

Schliemann’ın evi müzeye dönüşüyor!

Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı olan Çıplak köyünde Troya antik kentini yağmalayan Schliemann’ın 10 yıllık evi müzeye dönüştürülüyor.

Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı!

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, "Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı" dedi...

Duygu Şarışın evi terk etti!

Çağatay Ulusoy’un sevgilisi oyuncu Duygu Şarışın, yaşadıkları tartışma sonrası birlikte oturdukları Zekeriyaköy’deki evi terk etti.

Yavuz Bingöl'ün evi 1.5 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl 2016 yılında boşandığı Öykü Gürman'a ödemediği 200 bin liralık tazminat nedeniyle icralık oldu. Yavuz Bingöl'ün Ayvalık'taki evi 1 milyon 525 bin TL'ye icradan satışa çıktı.

Celal Bayarın evi Haberi

Celal Bayarın evi

İçi de dışı gibi sade Reşide Bayar’ın aldığı, eşi ile sadece bir öğle yemeği yiyebildiği, Celal Bayar’ın yaşamının sonuna kadar oturduğu ev, 1950’li yılların mimari özelliklerini taşıyan, iki katlı taş bir binaydı. Bahçe de ev de çok temiz olmakla birlikte şıkır şıkır bir zenginlik sergilemiyor, sade ve ağırbaşlı duruyordu.


Kırk yıl önünden geçtikten sonra Bayarların kızı Nilüfer Gürsoy ile söyleşi yapmak için içeri adım attığımda bu ‘dönem hali’nin evin içine de hâkim olduğunu görmüştüm. Art Nouveau tarzında döşenmiş ev son derece sadeydi. Parkeler bile ilk halinde korunmuştu.


Atatürk süslüyor


Merpenin şıklık kattığı ana salonda bej rengi kanepeler, üzerinde gümüş şamdanların yer aldığı ceviz bir dresuar, iki küçük kitaplık ve büyük bir Atatürk fotoğrafı yer alıyordu. Fotoğraftaki imza soyadı kanunundan önceki döneme aitti...