30 / 04 / 2024

çelik ihraç

çelik ihraç

2014 yılı boyunca yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzlukların yanı sıra haksız yere açılan damping ve koruma önlemi davaları ile mücadele eden Türk çelik sektörü, 2014 yılı sonunda hedefine ulaştı.

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Alemdar Öztürk, AK Parti'den ihraç edildi!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk AK Parti'den ihraç edildi. Öztürk'ün ihracını 2014'te belediye başkanı adaylığını ilan eden Ömer Çelik açıkladı.

Çelik yapıların tasarım ve yapım kuralları yeniden belirleniyor!

Türkiye'de demir-çelik sektörü 2014 yılında miktar bazında 18 milyon ton ve değer bazında 13 milyar doları aşan rakamlar ile inşaat çeliği inşaat sektörünün en çok ihraç ettiği ürün olmuştur.

2014 yılında 17.5 ton çelik ihraç edildi!

2014 yılı boyunca yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzlukların yanı sıra haksız yere açılan damping ve koruma önlemi davaları ile mücadele eden Türk çelik sektörü, 2014 yılı sonunda hedefine ulaştı.

Steelife üretiminin yüzde 80'ini ihraç ediyor!

Vefa Grup'un hafif çelik yapı markası Steelife' ın Genel Müdürü Mustafa Bülent Aydın, yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Steelife üretiminin yüzde 80'ini ihraç ediyor.

Steelife, üretiminin yüzde 80'ini ihraç ediyor!

Vefa Grup'un hafif çelik yapı markası Steelife'ın Genel Müdürü Mustafa Bülent Aydın, yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aydın, Steelife'ın, üretiminin yüzde 80'inin ihraç ettiğini söyledi...

Vefa Holding, teknolojisini ihraç etmeyi planlıyor!

Prefabrik ve çelik yapı sektöründeki faaliyetlerini 10 şirket ve 12 marka ile sürdüren Vefa, entegre çözümler sunuyor. Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, teknolojisini ihraç etmeyi planlıyoruz dedi...

Çelik İhracatçıları Birliği, ihracatçılarına yeni pazar kapıları açmaya hazırlanıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği, ihracatçılarına yeni pazarların kapılarını açmaya hazırlanıyor. Birlik Türk çelik sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketlerin mevcut ihraç pazarlarına yenilerini ekleyebilmelerini ve ihracatlarını artırabilmelerini amaçlıyor.

Çelik sektörü Şubat ayında en çok inşaat demiri ihraç etti!

İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı yılın ilk iki ayında miktar bazında 3,07 milyon tona, değerde ise 2,3 milyar dolara ulaştı. Şubat ayının dikkat çeken ürünü, ulaştığı ihracat rakamı ile inşaat demiri oldu...

Çelik sektörü şubat ayında en çok inşaat demiri ihraç etti!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı yılın ilk iki ayında miktar bazında 3,07 milyon tona, değerde ise 2,3 milyar dolara ulaştı.

Çelik boru ihracatında dünya beşincisi!

2013 yılındaki 1,5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye çelik boru sektörü, dünyanın en fazla çelik boru ihraç eden beşinci ülkesi olmayı sürdürüyor. Çelik boru ihracatında dünya beşincisi...

Türkiye paslanmaz çelik üretmiyor!

Paslanmaz çelik üretemiyoruz, ülkemiz gecen sene tonu 200 dolardan kromit cevheri ihraç etti. Ülkemizde çıkarılan krom cevheri zenginleştirme tesislerinde işlenerek yurtdışına katma değeri düşük fiyatla ihraç ediliyor.

Çelik sektöründe en fazla ihracat Irak'a yapıldı!

Yılın 11 aylık döneminde 12,7 milyar dolarlık ihracat yapan Türk çelik sektörü, en fazla ihracatı 1,8 milyar dolarla Irak'a gerçekleştirdi. Sektör ihracatının yüzde 36'sını oluşturan demir-çelik çubuk, ihraç geliri en yüksek ürün oldu...

çelik ihraç Haberi

çelik ihraç

2014 yılı boyunca yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzlukların yanı sıra haksız yere açılan damping ve koruma önlemi davaları ile mücadele eden Türk çelik sektörü, 2014 yılı sonunda hedefine ulaştı. Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı verilerine göre; Türkiye'nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.3 azalış ile 13 milyar 222 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 4.5 düşüş ile 17 milyon 550 bin ton olarak gerçekleşti.Çelik sektörünün ihracatına, diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye'nin on iki aylık toplam çelik ihracatı; miktar bazında 18 milyon 449 bin ton; değer bazında ise 15 milyar 696 milyon dolara ulaştı. 


En fazla ihracat Ortadoğu'ya 2014 yılı verileri bölgeler bazında incelendiğinde; liderlik yüzde 19,11'lik düşüşe...