18 / 07 / 2024

Çelik ihracatı ortadoğu

Çelik ihracatı ortadoğu

Dünya piyasalarındaki siyasi ve ekonomik gelişmeler ile Türk çelik ürünlerine art arda açılan anti-damping ve koruma önemi soruşturmaları çelik sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor...

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Yavuz Metal Ortadoğu'da ihracata başlayacak!

İnşaat sektöründe paslanmaz çelik ürünler temin eden Yavuz Metal, ihracata Ortadoğu ülkelerinden başlamayı hedefliyor. Firma, bu yıl makine parkuruna yatırım yapacak.

Kılıçoğlu Kiremit, Ortadoğu'da lüks konut pazarına yöneliyor!

Ortadoğu'dan ABD'ye kadar birçok ülkeye kiremit ihracatı yapan Kılıçoğlu Kiremit, lüks konut pazarına öncelik verecek. Genel Müdür Barış Y. Özaydemir, “Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da kaliteli konut pazarı yükseliyor. Buralarda villa pazarına hakimiz" dedi.

Diyarbakır Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek!

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’daki bir otelde düzenlenen “Devam eden kamu Yatırımları Lansmanı” toplantısına katıldı. Yılmaz: Diyarbakır hem bölgenin hem de Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek." dedi.

Resim İstanbul Ortadoğu Grup satılık!

Sancaktepe'de Samandıra - Kartal bağlantı yolu üzerinde inşa edilen projede 2+1 daireler için 4 bin 288 TL peşinat veriliyor. Resim İstanbul Ortadoğu Grup satılık daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor.

Diyarbakır'da Ortadoğu ve Belediye İhtiyaçları Fuarı açıldı!

TÜYAP tarafından organize edilen ve 7.kez düzenlenen Ortadoğu ve Belediye İhtiyaçları Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Avrupa İş Adamları Birliği fuara yoğun katılım gösterdi.

Diyarbakır Ortadoğu İnşaat Fuarı'nın açılışı gerçekleşti!

Diyarbakır'da, TÜYAP tarafından organize edilen Ortadoğu İnşaat Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından organize edilen Ortadoğu İnşaat Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı!

Diyarbakır'da bugün Ortadoğu İnşaat ve Ortadoğu Belediye İhtiyaçları Fuarı açılacak. TÜYAP öncülüğünde bugün açılacak olan Ortadoğu İnşaat ve Ortadoğu Belediye İhtiyaçları Fuarı'nın programı düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Diyarbakır Ortadoğu İnşaat Fuarı yarın başlıyor!

DİYARBAKIR Tüyap Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü kentin yarın 7'inci kez düzenlenecek Ortadoğu İnşaat ve Belediye İhtiyaçları fuarlarına ev sahipliği yapacağını belirtti..

Best Western Ortadoğu'da 13 otel açacak!

Best Western, Ortadoğu'da yeni oteller açacağını açıkladı. 2016'ya kadar Ortadoğu'da 13 otel kuracaklarını ifade eden şirket, resmi sitesinden yaptığı duyuruda bu otellerin bin 800 odaya sahip olacağını belirtti.

Ortadoğu Grup otel projesi Wome Deluxe Hotel Temmuz'da açılıyor!

İNŞAAT ve enerji sektörlerindeki yatırımlarıyla tanınan Ortadoğu Grup, bundan sonra turizmde de büyüyecek. Firma otelcilik sektöründeki ikinci yatırımı Wome Deluxe Oteli Temmuz'da Antalya'da açacak..

Ortadoğu Enerji, düşük karbon kahramanı ödülü almaya hak kazandı!

Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, Düşük Karbon Kahramanı Ödülü almaya hak kazandı. Ödül, Ortadoğu Enerji’ye, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde verildi.

Adanalı turizmciler Ortadoğu turizm fuarında!

Adanalı bir grup turizm sektörü temsilcisi, Gaziantep'te açılan "Ortadoğu Turizm Fuarı'na giderek standları gezdi. Adana Ticaret Odası (ATO) Meclisi üyesi ve Turizm Meslek Komitesi Üyesi Ayhan Şirin, fuar açılışına katıldı.

Çelik ihracatı ortadoğu Haberi

Çelik ihracatı ortadoğu

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre; sektör 2013 yılının sekiz ayını 9,5 milyar dolar ve 12,7 milyon ton ihracat ile kapattı. Türk çelik ihracatında Ortadoğu ülkeleri liderliğini sürdürürken; geçen yılın aynı dönemine oranla İtalya’ya olan ihracatımız miktarda yüzde 89 arttı, ABD’ye ise yüzde 11 azaldı. Çelik sektörünün yeni pazarları Tayland ve Endonezya ise bu dönemin dikkat çeken ülkeleri oldu. 


Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2013 yılı sekiz aylık verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 gerileme ile 9,5 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 5 oranında düşüş ile 12,7 milyon ton olarak gerçekleşti.


Çelik sektörünün direkt ihracatına diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye’nin 2013 yılı Ocak-Ağustos dönemindeki toplam çelik ihracatı;...