30 / 04 / 2024

Diyarbakır'da Ortadoğu ve Belediye İhtiyaçları Fuarı açıldı!

Diyarbakır'da Ortadoğu ve Belediye İhtiyaçları Fuarı açıldı!

TÜYAP tarafından organize edilen ve 7.kez düzenlenen Ortadoğu ve Belediye İhtiyaçları Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Avrupa İş Adamları Birliği fuara yoğun katılım gösterdi.



Açılışta konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy; " İstihdamın önemli bir bölümü inşaat sektöründe gerçekleşiyor ve Diyarbakır'da da inşaat sektörü büyük bir hızla gelişiyor" dedi. 


Diyarbakır'da 7.kez düzenlenen Ortadoğu İnşaat Fuarı, Avrupa İş Adamları Birliği'nin yoğun katılımı ile açıldı. Fuar açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyiikşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözliı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar'ın yanı sıra birçok kamu, kurum ve vakıf temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlhan Ersözlii; "Fuarımız, Diyarbakır'da ve bölge illerinde ticarete olumlu katkı sağlıyor. İç dinamiklere, iç satışlara ve dış satışlara önemli artılar sağlıyor. Bu yıl da inşaat sektöründe önemli bir buluşma oldu. Dört gün boyunca sektörün kalbi Diyarbakır'da atacak" dedi. 

İnşaat sektörünün ülke ve illerin ekonomisinde önemli bir katkısı olduğunu dile getiren Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy; " 2013 verilerine baktığımızda, Diyarbakır'da ki istihdamın yüzde 23'ü inşaat sektöründen gerçekleşti. Dolayısıyla istihdamın önemli bir bölümü inşaat sektöründe gerçekleşiyor. 

Diyarbakır'da da inşaat sektörü büyük bir hızla gelişiyor. 

2012 yılında çıkartılan 6306 sayılı kentsel dönüşüm olarak adlandırılan riskli yapıların dönüştürülmesi ile ilgili kanun çerçevesinde, Türkiye'nin birçok bölgesinde yeni inşaatlar gerçekleşiyor. Diyarbakır ilinde de riskli binalar yıkılıp daha sağlıklı, daha nitelikli binaların yapımı ön görülüyor ve bu alanda da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bunların varlığı ve inşaatların sürdürülmesi de bu sektörün daha hareketli olmasına ve ekonomik anlamda ilimizde ve bölgemizde önemli bir katkıyı sağlamakta olduğunu görüyoruz" dedi. 


'DİYARBAKIR'DA SÜRDÜRÜLEBİLİR İNŞAAT TEMEL ÖNCELİĞİMİZDİR' 


Diyarbakır anlatmak bir fuar açılış konuşmasında yeterli olamayacağını ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı; "Öyle bir coğrafyada ve şehirde yaşıyoruz ki saatlerinizi verseniz kelimeler kifayetsiz kalır. 

Bağlantılı iki fuar şuan beraber yapılıyor. 

Bu iki fuarın aynı zamanda olması, Diyarbakır'ın en önemli sektör olan inşaat sektörü istihdam yaratmaya devam ediyor. Bundan dolayı daha nitelikli ve daha kaliteli, ekolojiye ve çevreye duyarlı ekonomik sürdürülebilir bir kent ve sürdürülebilir inşaat bizim temel önceliğimizdir" diye konuştu. 


Tigris Haber Gazetesi 


Geri Dön