27 / 04 / 2024

Çelik ihracatı son durum

Çelik ihracatı son durum

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı 2014 yılında miktar bazında 17,5 milyon ton, değer bazında ise 13,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yedi aylık çelik ihracatı 8,07 milyar dolara ulaştı!

Türk çelik sektörü 2014 yılının yarısını değerde 8,07 milyar dolar, miktarda ise 10,6 milyon ton ihracat ile tamamladı. Sektörün en önemli ihracat pazarlarından biri olan Ortadoğu’da yaşanan düşüşler, diğer bölgelere olan ihracatla telafi ediliyor.

4 aylık çelik ihracatı 4,7 milyar dolara ulaştı!

2014 yılı Ocak-Nisan dönemi verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 azalış ile 4,7 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 7,6 düşüş ile 6,3 milyon ton olarak gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğinde çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzlukların çelik sektörü üzerindeki etkileri devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde çelik mamulleri ihracatı değer bazında yüzde 8,9 azalışla 3,4 milyar dolar oldu.

İki aylık çelik ihracatı 2.3 milyar dolar oldu!

İki aylık çelik ihracatı 2.3 milyar dolar oldu Çelik sektörünün, 2014 yılının ilk iki ayında en çok ihracat yaptığı üç ülke sırasıyla Irak, ABD ve Fas oldu.

Çelik ihracatı 9 ayda 10,55 milyar dolar oldu!

2013 yılına olumsuz koşullarda giren çelik sektörünün ihracatı; küresel pazarlardaki ekonomik dalgalanmalar ve emtia fiyatlarındaki düşüşlerden direkt etkilendi. Çelik ihracatı 9 ayda 10,55 milyar dolar oldu...

Demir çelik devi iflasın eşiğine geldi!

Kurulduğu 1992 senesinden bu yana gerçekleştirdiği üretim ve yatırımlarla demir-çelik sektörünün güçlü firmaları arasına giren, 6 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan Güney Çelik, son 2 senede yaşadığı sorunlar sonucunda üretimi durdurma noktasına geldiği belirtildi.

Son dakika! Zeytinyağı ihracatı yasaklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatı, 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı. İşte detaylar...

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

Arçelik'ten son teknoloji televizyonlarda Babalar Günü indirimi! 1 Haziran 2023 fiyat listesi...

Arçelik Babalar Günü kampanyasını duyurdu. Son teknoloji televizyonlarda bu yıl 18 Haziran'da kutlanacak Babalar Günü'ne özel indirim fırsatı başladı. Peki Arçelik'te televizyon fiyatları ne kadar? İşte detaylar... 

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

100 metrekare çelik ev ne kadar? 22 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evler son dönemin en gözde tatil yapılarından biridir. Bundan dolayı da ahşap evlerin fiyatları da sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Çelik ev kullanışlı mı? Çelik ev soğuk olur mu?

Çelik evler, son dönemin en popüler yapılarından biridir. Çelik evde yaşamanın ne kadar sağlıklı olduğu, kullanışlı olup olmadığı soruları da sıkça sorulmaktadır. İşte tüm bu soruların yanıtları!

Asgari ücret kaç TL olacak? EYT'de son durum ne? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi

Asgari ücret ve EYT konusu gündemdeki yerini koruyor. Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı canlı yayında televizyon programında konuyla ilgili önemli ifadeler kullandı.

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Arçelik'in son teknoloji bulaşık makinesi en ucuz nerede? 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Altı programlı bulaşık makinesi otomatik kapı açma özelliği, en uç noktaya kadar temizlemesiyle öne çıkıyor. Makinenin en uygun fiyatlı adresi şöyle....

60 TL’lik Rinso alana hayalinizdeki Arçelik hediye! Son tarih 1 Ekim

1 Ekim 2022 tarihine kadar Altunbilekler Market, Biçen Marketler, Çağrı Marketler, Gimsa Marketler, Groseri Marketleri, Mopaş Marketler, Onur Market, Yunus Marketleri, Gimsa Marketleri ve online satış kanallarından alacağınız her 60 Türk Liralık Rinso markalı ürün alışverişinizde Arçelik marka hediy

Çelik ihracatı son durum Haberi

Çelik ihracatı son durum

2014 yılı boyunca yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzlukların yanı sıra haksız yere açılan damping ve koruma önlemi davaları ve DTÖ kurallarına aykırı ticaret yapan ülkelerle mücadelesini sürdüren Türk çelik sektörü, 2014 yılı sonunda hedefine ulaştı. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı 2014 yılında miktar bazında 17,5 milyon ton, değer bazında ise 13,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. İnşaat çeliği sektörün en çok ihraç ettiği ürün olurken; bölgede yaşanan olumsuz koşullara rağmen Ortadoğu ihracat liderliğini sürdürdü.

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 azalış ile 13 milyar 222 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 4,5 düşüş ile 17 milyon 550 bin ton olarak gerçekleşti.

Çelik sektörünün ihracatına,...