19 / 05 / 2024

çelik yapılarda döşeme

çelik yapılarda döşeme

İnşaat terimi olan döşeme nedir? Yanıtı, detayları ve döşeme çeşitleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Sahrasu Çelik Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahrasu Çelik Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 30 bin TL sermaye bedeli ile Yener Karadağ ve Tarkan Ayağlar ortaklığında kuruldu.

Üründül Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üründül Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Üründülcü tarafından kuruldu.

Çelik Yapı'nın acı günü! Hacer Gülten Bayramgil vefat etti!

Çelik Yapı Proje İmalat Montaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü İnşaat Mühendisi İbrahim Korkut'un Kayınvalidesi Hacer Gülten Bayramgil vefat etti.

10 maddede toplu yapılarda ortak yerler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapılarda ortak yerler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işlerini hükümlüler yapacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işleri hükümlüler tarafından yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bu iş birliğinin, hükümlülerin gelişimine de katkı sağlayacağını aktardı.

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu’na Çelik Yapılar Oscar’ı!

Yeditepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, Avrupa’nın çelik yapılar konusunda bilim Oscar’ı kabul edilen Charles Massonnet Ödülü’nün sahibi oldu.

Hakan Durmaz: Binalarda çelik yapı modeli yaygınlaştırmalı!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, deprem gerçeğinin değiştirilemeyeceğini ancak tedbir almak için seçeneklerin olduğunu söyledi. "Güvenliğimiz için binalarımızda çelik yapı modelini yaygınlaştırmalı'' dedi.

Boğaziçi’ndeki yapılarda İBB Meclisi devre dışı kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçim öncesi yaptığı son toplantıda Boğaziçi ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Boğaziçi ön görünümünde yer alan tescilli kültür varlığı olan yapılarda planlama süreci uzun olduğu için İBB Meclisi devre dışı bırakıldı.

Hatçelik Yapı Gereçleri Elektrik Elektronik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hatçelik Yapı Gereçleri Elektrik Elektronik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Çelik tarafından kuruldu. 

Erdem Konteyner Prefabrik Çelik Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Konteyner Prefabrik Çelik Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi Mehmet Gergin ve Erdem Dönmez ortaklığından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

çelik yapılarda döşeme Haberi

çelik yapılarda döşeme

Döşeme nedir?

Döşeme, bir yapıyı katlara ayıran ve üzerinde yürünen; yükleri ve kendi ağırlığını taşıyarak mesnetlere nakleden yapı elemanları olarak ifade ediliyor. Döşemeler, birçok şekilde farklı malzemelerde yapılabiliyor. Peki döşeme nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Döşeme yapılışı..

Döşemelerin kalıplar, genellikle yapılacak hatıl yada kiriş kalıplarıyla ile birlikte hazırlanıyor. Döşeme altına destekleme yapılıyor. Bunun nedeni ise üzerine gelecek betonarme elamanın ağırlığını taşıması için yapılıyor. Çekme gerilimini önlemek için çekmeye çalışan kısmına çelik konuyor. Çelikler bir düz ve bir piliye olarak hazırlanıyor. Esas çeliklerin doğrultusuna dik konulan ve bağlanan dağıtma çelikleri yapılıyor.


Daha sonra kalıbı hazırlanmış döşemenin içine çelik donatısı yerleştiriliyor. Bu kalıbın içine beton dökülüyor.


Döşeme nasıl yapılır, yanıtladıktan sonra, döşeme çeşitlerine değinelim. Döşemeler yukarıda da belirttiğimiz gibi kullanıldığı malzemeye göre farklı çeşitler...