15 / 05 / 2024

Cemal Emdenin gözünden Le Corbusier

Cemal Emdenin gözünden Le Corbusier

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Cemal Emden’in gözünden Le Corbusier’yi İzmir’de ağırlıyor. Sergi İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Mimarlar Odası’nın işbirliği ile İzmir’de izleyicilerle buluşacak.

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

İstanbul'un günden güne büyümesiyle konut sorunları artmaya devam ediyor. Konut stokunun yetersiz kalması ve kira fiyatlarının artmasıyla İstanbullu yatırımcı gözünü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'ya çevirdi. 

Elinde altını olanlar uyanık olun! Altının Efendisi'nden kıyamet gibi açıklama geldi, duyan kafayı yedi! Hemen göz atın

Elinde altını olanlar uyanık olun... Altının Efendisi İslam Memiş'ten kıyamet gibi açıklama geldi, son dakika açıklamasını duyan kafayı yedi... Hemen göz atın...

Benzine dev zam geliyor! Cuma gününden itibaren pompada göreceğiniz rakama şaşıracaksınız

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 123,43 doları gördü. Petroldeki hareketlilikle birlikte Türkiye'de doların artması gerekçesiyle akaryakıta dev bir zam daha geliyor. Cuma gününden itibaren pompaya yansıyan rakama şaşıracaksınız.

Başakşehir'de gayrimenkul satışı yüzünden silahlı çatışma!

İstanbul Başakşehir'de 2 milyonluk gayrimenkul satışı yüzünden  Çeçen ve Gürcü iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Varank: Finansal piyasalardaki dalgalanmalar Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, finansal piyasalardaki dalgalanmaların Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız olduğunu belirtti.

Patronların ve yöneticilerin gözünden 2020!

İnşaat patronları 2020 yılını değerlendirdi. 2020 yılında inşaat sektörünü neler bekliyor? İşte patronların ve yöneticilerin gözünden 2020…

İrem Derici saplantılı hayranı yüzünden evini değiştirdi!

Konser için gittiği Kıbrıs’ta açıklama yapan ünlü şarkıcı İrem Derici, saplantılı hayranı yüzünden evini değiştirdiğini söyledi. Derici, "Güvenlikli bir siteye taşındım" dedi...

Mansur Yavaş: Evimin perdesi gökdelen yüzünden kapalı!

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, "Bu gökdelenler bizim mahremiyetimize de engel oluyor. Örneğin benim evimin perdesi, sonradan yapılan bir gökdelen yüzünden kapalı" dedi...

İnşaat patronlarının gözünden 2019!

İnşaat patronları 2019 yılına umutla bakıyor. İşte inşaat patronlarının gözünden 2019...

Cemal Emden’in gözünden Le Corbusier sergisi İzmir'de!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Cemal Emden’in gözünden Le Corbusier’yi İzmir’de ağırlıyor. Sergi İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Mimarlar Odası’nın işbirliği ile İzmir’de izleyicilerle buluşacak.

Muhanver Gözüm: inşaatın Mercedes’iyiz!

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, Milliyet Emlak'ın sorularını yanıtladı. İşte sorulan sorular ve yanıtları...

Fortis İstanbul örnek dairesiyle göz kamaştırıyor!

İstanbul’un lokasyonu ile dikkat çeken bölgelerinden Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirilen Fortis İstanbul örnek dairesiyle göz kamaştırıyor.

Cemal Emdenin gözünden Le Corbusier Haberi

Cemal Emdenin gözünden Le Corbusier

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Cemal Emden’in gözünden Le Corbusier’yi İzmir’de ağırlıyor


İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin  yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını Mart ayında açılan bir sergi ile İstanbul’da izleyicilerle paylaşmıştı. Şimdi aynı sergi İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Mimarlar Odası’nın işbirliği ile İzmir’de izleyicilerle buluşacak.


Fondation Le Corbusier’nin desteği ve Seranit Grubu’n sponsorluğunda açılacak sergi, mimarlık fotoğrafçısı Cemal Emden’in beş yıldır oluşturduğu Le Corbusier portfolyosu içinden yeni bir seçki olarak sergiye dönüştürülmüştü.  19 Nisan 2016 ‘da İzmir Mimarlık Merkezi’nde açılacak ve 17 Mayıs’a kadar izlenebilecek olan bu sergide, Emden’in fotoğraflarının yanı sıra, Türkiye’den ve yurtdışından, Le Corbusier üzerine araştırma ve çalışmaları olan akademisyenlerin yazdığı metinler de yer alıyor. 


Cemal Emden’in çektiği Le Corbusier yapılarına...