10 / 05 / 2024

Cendere Vadisi hakkında bilgi

Cendere Vadisi hakkında bilgi

2001 yılında Büyükşehir Belediyesi Cendere Vadisi'nde büyük bir hayvanat bahçesi kurmayı planlamış. 740 hektarlık arazide kurulması planlanan park ile Cendere Vadisi'nin orman alanları da korunacakmış.

Raci Şaşmaz hakkında bomba iddia!

Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı ve Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Raci Şaşmaz hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı.

Cendere Vadisi nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Cendere Vadisi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Ayazağa Cendere Vadisi'ne Seba Flats projesi geliyor!

GEÇMİŞTE Ulus ve İstinye bölgesinde birçok projeye imza atan Seba İnşaat, kentsel dönüşümle yıldızı parlayan Ayazağa Cendere Vadisi'ne odaklandı. Vadi'de Seba Office Boulevard projesine devam eden Seba İnşaat, şimdi de 202 daireden oluşacak Seba Flats adında lüks bir konut projesine başlayacak.

Cendere Vadisi'nde kentsel dönüşüm çok hızlı ilerliyor!

Anadolu Yakası'nda Fikirtepe, Avrupa Yakası'nda ise Cendere Vadisi dönüşümün iki merkezi olarak belirlenmişti. Gecekondudan dönüşen Fikirtepe'de süreç sancılı geçerken, fabrikadan dönüşen Cendere Vadisi'nde ise hızlı bir ilerleme var.

Cendere Vadisi'nde gayrimenkul fiyatları yüzde 25 arttı!

Kentleşme çalışmaları başlarken dönüşüm yapmak üzere seçilen pilot bölgeler biri de 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fikirtepe ile birlikte belirlenen Cendere Vadisi’ydi. Cendere Vadisi’nde fiyatlar yüzde 25 arttı.

Ertuğrul Çalışkan Karaman'da yapılan projeler hakkında bilgi verdi!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Belediyesi'nin devam eden projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çalışkan, Piri Reis Vadisi Projesi'nin ilk etap çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Cendere Vadisi'ne Safari Park!

2001 yılında Büyükşehir Belediyesi Cendere Vadisi'nde büyük bir hayvanat bahçesi kurmayı planlamış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2001 yılında Cendere Vadisi'ne Safari Park!

2001 yılında Büyükşehir Belediyesi Cendere Vadisi'nde büyük bir hayvanat bahçesi kurmayı planlamış. 740 hektarlık arazide kurulması planlanan park ile Cendere Vadisi'nin orman alanları da korunacakmış.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Trabzon Zağnos Vadisi'nin üçüncü etabında çeşitli incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, sohbet ettiği vatandaşlara Trabzon'da gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sarıyer Ayazağa Cendere Vadisi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Sarıyer Ayazağa Cendere Vadisi Nazım İmar Planı plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Peki Cendere Vadisi planında ne değişti? İşte o değişiklik...

Acun Ilıcalı Cendere Vadisi'nde stüdyo kurmak istiyor!

Türkiye' nin dört bir tarafında kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İstanbul'un gökdelenler merkezi Maslak'a yakınlığıyla dikkat çeken Cendere Vadisi' nde de dönüşüm fiilen başlamış durumda...

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik!

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik, 16 Mayıs 2009 Cumartesi günü, 27230 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, Mal memurlarının kayyımlığı ile diğer hususlara ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Köye Yönelik Hizmetler Hakkında Kanun!

Köye Yönelik Hizmetler Hakkında Kanun, 18761 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun köye ve bağlı yerleşim birimlerine yönelik hizmetleri ve bu hizmetlerin yerine getirilmesi ile ilgili hususları kapsıyor...

Cendere Vadisi hakkında bilgi Haberi

Cendere Vadisi hakkında bilgi



CENDERE VADİSİ'ne SAFARİ PARK yapılıyor


TEM Otoyolu'nun kuzeyinden başlayıp, Kemerburgaz Kemerleri'ne kadar uzanan 740 hektarlık arazide kurulması planlanan park, Orman Bakanlığı'ndan izin bekliyor.


     İstanbul, büyük bir hayvanat bahçesine sahip olmaya hazırlanıyor. Eski Gülhane Parkı'ndaki hayvanat bahçesinin kaldırılmasına karar verilmesinin ardından, İstanbul'un imdadına Darıca'da açılan hayvanat bahçesi yetişmişti. Ancak şehir merkezinden uzakta kalması ilginin yeterince yoğun olmamasına neden oldu.

     İstanbul'un, büyük bir hayvanat bahçesine sahip olmaması tartışmalara yol açarken, Büyükşehir Belediyesi tarafından ''Safari Hayvanat Bahçesi Projesi'' hazırlandı. Proje gerçekleşirse, şehir merkezine yakın bir alanda, doğal ortamlarında yaşayan vahşi hayvanları görme imkanı bulacağız.

     Safari Hayvanat Bahçesi Proje alanı,...