28 / 04 / 2024

Ceneviz kalesi restore mi edilecek

Ceneviz kalesi restore mi edilecek

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tarihi kaleyi eski görünümüne kavuşturmak için restorasyon çalışması başlattığını söyledi.

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Tarihi Ceneviz Kalesi restorasyonu 2016'da başlayacak!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

2006 yılında Ceneviz Kalesi turizme açılacak!

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki, mülkiyeti Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan, tarihi Ceneviz Kalesi 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecekmiş ve restore edilerek turizme açılacakmış.

Prizren Kalesi'nin dış cephesinde çökme meydana geldi!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı tarihi Prizren Kalesi'nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü. Kale, 700 Bin Dolarlık projeyle geçtiğimiz yıl onarılmaya başlandı..

Prizren Kalesi’nin dış cephesi çöktü!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı, kritik bir konuma sahip olan Balkanlar’ın önemli eserlerinden kabul edilen tarihi Prizren Kalesi’nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü.

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.

Ankara Kalesi'nde temizlik yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor koşullar altında Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirdiği çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından kirletilen gözetleme kuleleri yıkana

Ceneviz kalesi restore mi edilecek Haberi

Ceneviz kalesi restore mi edilecek


Akçakoca ilçesindeki tarihi Ceneviz kalesi restore edilecek.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın tarihi kaleyi eski görünümüne kavuşturmak için restorasyon çalışması başlattığını söyledi. 


Tarihi kalenin, UNECSCO tarafından Dünya Kültür Mirası Geçici Aday Listesi'ne alındığına dikkati çeken Budak, "Ceneviz kalesinin projesi ihaleye çıkmıştır. Kısmet olursa çalışmalar eylül ayına kadar bitirilecek ve ardından restorasyon yapılacak. İhaleyi alan firma, restorasyon çalışmalarını başlatacak. Kale en kısa sürede eski haline kavuşturulacaktır" diye konuştu.


Budak, kalenin ziyaretçilere geçici kapatıldığını ancak sahildeki kale plajının hizmet vermeyi sürdüreceğini sözlerine...